Bildt: Nej till Israel, ja till Syrien

Carl Bildt berättar på sin blogg stolt att han besökt Damaskus och även Syrien. Roy på Al-Hamatzav pekar på hyckleriet i vår utrikesministers agerande:

I höstas ställde utrikesminister Carl Bildt in sin planerade resa till Israel. Avbokningen var en diplomatisk markering. Bildt kunde inte tänka sig att sitta ned och prata med Avigdor Lieberman.
Nu är Bildt i Damaskus. På bloggen är han lyrisk över att få äta orientalisk middag med Walid Muallem, den syriska diktaturens och polisstatens utrikesminister […]

Jag vill inte förstöra nöjet, men påminner ändå Carl Bildt om att den fantastiska måltiden i den romantiska miljön, i den magiska orientalismens berusande, ornamenterade och mytomspunna salar, äger rum i en repressiv republik av värsta sort. […]

När ska Bildt övervinna hyckleriet och dubbelmoralen, när ska han vara tydlig och rak beträffande de mänskliga rättigheterna i en av Mellanösterns diktaturer, när ska Sverige på allvar och rakryggat stå upp för de demokratiska idealen?

Tyvärr är det så att denna regering har valt att ha en mjuk rygg mot diktaturerna i världen i allmänhet, och mellanöstern i synnerhet.

Carl Bildt och Alliansregeringen håller Socialdemokraternas utrikespolitiska linje högt. Pressa Israel och smöra för diktaturerna är vår politik.

Comments 1

  1. lubbe ferrysson wrote:

    Jag tycker också att Alliansens Mellanösternspolitik är dåligt, faktisk sämre än Göran Pressons. Där finns det mycket att göra. Hoppas att det blir bättring vid nästa valseger. Och de bör ta itu med varbölden SIDA. Där har Alliansen, trots högljuda deklarationer, varit fullständigt passiv. Pengarna ska gå i först och främst till katastrofhjälp och sedan till fattiga, men demokratiska länder, eller länder som försöker bygga upp demokrati.

    Posted 02 Mar 2010 at 22:53