Ta ansvar för antisemitismen, Benaouda!

Idag skriver TT om hur hatbrotten mot religiösa ökar. De exemplifierar med antisemitismen i Malmö och konsekvenserna av det. Men skriver även om förföljelser mot muslimer.

I artikeln tas det upp hur judar i Malmö pekat ut muslimer som ansvariga för antisemitismen. Men det vill inte Helena Benaouda kännas vid:

- Självklart tar vi avstånd från alla typer av hatbrott, säger hon.

Däremot ifrågasätter Benaouda att det just skulle vara unga muslimer som ligger bakom de antisemitiska hatbrotten. Hon anser inte att man ska peka ut muslimer.

- Det är ju väldigt svårt att veta vilka som egentligen begår de här brotten eftersom så få blir dömda, vilket är beklagligt, säger Helena Benaouda.

Det är väl känt att det bland muslimer finns utbredd antisemitism. Om inte muslimska ledare som Helena Benaouda vågar erkänna det och ta avstånd från de egnas brott kommer aldrig utvecklingen gå framåt.

På samma sätt borde de kristna ledarna i Södertälje ta avstånd från förföljelserna av muslimer.

Comments 9

 1. Martin wrote:

  Det är inte så konstigt att Helena inte vill kännas vid att det är muslimer som står bakom de flesta av de antisemitiska attackerna. Det skulle nämligen vara otroligt politiskt inkorrekt. Antisemitismen är ett djupt rotat samhällsfenomen i de flesta stater i Mellanöstern och något som också kablas ut via Al Manar som har en trogen tittarskara i Sverige. Var det inte Helenas dotter som nyligen var inblandad i ett terroristmål i Somalia? Dessa terrorgrupper har ju oftast en antisemitisk agenda. Det är beklämmande att hon inte tycks veta om att Hamas, Hizballah mfl är starkt antisemitiska. Man kan ju fråga sig hur många muslimer i Malmö som stödjer dessa organisationer och som sedan i praktiken med brandbomber och fyrverkeripjäser gör mot judarna i Malmö vad Hamas gör mot judarna i Sderot med raketer. Men det kanske är ett uttryck för ”Israelkritik” i Benaoudas ögon?

  Posted 02 Mar 2010 at 10:54
 2. Utlandssvensk wrote:

  ”Var det inte Helenas dotter som nyligen var inblandad i ett terroristmål i Somalia? ”

  Jo, det stämmer, fast det var för ett tag sedan. Efter detta har hon även lyckats att vara ”inblandad” när hon och ”Guantanamosvensken” blev arresterade i Pakistan.

  Posted 02 Mar 2010 at 19:10
 3. Fredrik wrote:

  Tappat all förtroende för Islam som det är efter jag satt mig in i koranen.
  och vad som står tex i sunnipath.com som är skreven för muslimer i västen.
  Självklart bedriver muslimer antisemetism men samtidigt bedriver de lika mycket rasism mot andra icke troende .
  Och ett av de viktigaste saker i koranen är att en troende muslim skall icke gå ut og kritisera en annan Muslim .

  samtidigt som en troende Muslim skall inte umgås med en ikke troende .
  om man verkligen vill få ett stopp för antisemitism och rasism så måste man först ta tag i den inneboende rasism som finns koranen .
  Och innan jag får klagomål från troende muslimer om att vi är Svenska Muslimer så en troende muslim skall följa koranen och det levnads sätt som har blivit har blivit fastsatta av lärda män så det finns inget som heter Svenska norska finska engelska det finns västerländska muslimer eller ikke västerländska

  Posted 05 Mar 2010 at 13:57
 4. Hibernation wrote:

  Kolla http://www.radioislam.net
  Frågan är om Palestina har verkigen existerat eller existerar. Jag kan inte finna ett enda ord i bibeln om palestina. De vill bara kasta ut alla judar från Israel och ta över. Men vad har araber gjort i Israel för att bygga upp, ingenting..det gjorde judarna själv. Det fanns ingenting före 1948 sen världens förtyckta judar kom tillbaka till det förlovande land. De har byggt Israel med kraft och gett livet åter tillbaka till Israel. Vad har svenska judar gjort för ont att bli trakasserad och stenade med Israel med att göra? Det är inte konstigt att det är gott om folk från mellanöstern här i Malmö och att vänsterpacket hänger med palestinier och hatfyllda araber mot judar..

  Posted 06 Mar 2010 at 12:20
 5. ג 'ון wrote:

  Det har givetvis aldrig existerat något tidighistoriskt Palestina utöver de antika judiska rikena i området där det f.ö. därefter oavbrutet funnits judisk närvaro.
  Sedan blev området en romersk provins och efter Islams imperialistiska expansion en muslimsk provins i flera kalifat men fortfarande med en judisk befolkningsnärvaro.

  Den enda palestinska stat som existerat är Jordanien som Västbankens invånare har så stark etnisk och kulturell samhörighet med.
  Konfederera Västbanken med Jordanien och Gaza med Egypten så försvinner det palestinska identitetsproblemet.

  /BR

  Posted 06 Mar 2010 at 15:39
 6. Koma wrote:

  Det finns inte ett ord i bibeln om Sverige så frågan är om landet finns.

  Posted 06 Mar 2010 at 15:40
 7. Arvid Ögren wrote:

  När Ilmar Reepalu vill att judarna ska ta avstånd från Israels krigshandlingar kallas han antisemit. Varför ska då muslimer ta avstånd från muslimers terrorism? Det är helt orimligt.

  Posted 06 Mar 2010 at 16:50
 8. ג 'ון wrote:

  Ilmar Reepalu är kanske inte antisemit i ordets betydelse men han uppmuntrar till antisemitsim hos de muslimer som i sina hemländer vuxit upp till den antisemitsim som är instituionell i den muslimska världen.
  Reepalu har
  1/ likställt legitim judisk nationalism med antisemitism
  2/ kopplat judarna i Malmö till statens Israel politik vilket är antisemtiskt enligt EU´s kommission mot antisemitism.
  http://translate.google.se/translate?hl=sv&langpair=en%7Csv&u=http://fra.europa.eu/fraWebsite/material/pub/AS/AS-WorkingDefinition-draft.pdf

  3/blundat för trakasserierna mot judar från Malmös muslimska befolkning

  P.S: En judisk stat finns väl beskriven av ansedda romerska historiker som Josephus så Bibeln är inte den enda källan till den historiska existensen av en judiskt stat.
  Något muslimskt Palestina har däremot aldrig funnits. Området har enbart existerat som en provins i olika kalifat, befolkat av invandrare från arabiska halvön som följt Islams utbredande med svärdet.
  Det är också där som problemet ligger; För rättrogna muslimer är land som någon gång legat under muslimskt styre, alltid muslimskt framgent.

  /BR

  Posted 06 Mar 2010 at 21:56
 9. EL wrote:

  8. BR

  ”För rättrogna muslimer är land som någon gång legat under muslimskt styre, alltid muslimskt framgent.”
  Ja, de vill ju ha tillbaka Andalusia.

  Posted 07 Mar 2010 at 5:31