Muslimer förföljs i Södertälje

Sakine Madon uppmärksammar på sin blogg och på Newsmill ett viktigt och dåligt uppmärksammats problem: Muslimer förföljs i Södertälje.

Madon noterar att Reepalus bludande för hatbrott uppmärksammats, men att få sett förföljerserna i Södertälje:

Samtidigt är det i princip ingen som uppmärksammar ett liknande problem som det att judar känner sig otrygga i Malmö; muslimer flyr Södertälje. Ett exempel är Fuad som med sin familj har trakasserats, hotats och tvingats skaffa sig hemlig adress. Problemet med att muslimer trakasseras har uppmärksammats av Expo och av Sveriges Radio.Även i andra kommuner tycks det finnas liknande problem.

Varför så få som intresserat sig för det? Min gissning: vänstern duckar för att de som trakasserar i Södertälje har utländsk bakgrund. Samma så kallade antirasister som letar islamofobi under minsta lilla sten bryr sig föga när muslimer inte kan bo i Ronna eller Hovsjö. Och högerdebattörer, å andra sidan, är måttligt intresserade av rasism mot muslimer.

I LT kan man läsa mer:

I Hovsjö bor Fathime och Ali med sina tre barn. Utanför den låsta
lägenhetsdörren väntar en verklighet som familjen aldrig kunde ana sig till när de 2006 flyttade till Hovsjö från Skåne. Att de flyttade dit berodde på att Fathime fick jobb i södra Stockholm, men inga lediga lägenheter fanns att få annat än i Södertäljestadsdelen Hovsjö.

– Vi har bott i en liten ort i Skåne och i andra delar av Sverige, men aldrig har vi mötts av sådan rasism som här. Svenskar och andra grupper har det aldrig varit problem med, men här skriker syrianerna “muslim­jävlar” och “jävla Muhammed och bin Ladin” efter oss, säger Ali, som gett upp.

Nu vill familjen flytta och söker bostad i norra Stockholm. Redan har flera andra muslimska familjer flytt Södertälje och en muslim de känner fick nyligen en
tårgasfackla slängd på sin balkong. Bakom dåden står barn och ungdomar till assyrier­/syrianer som själva invandrade för ett par årtionden sedan.

Viktigt och bra inlägg av Sakine.

Comments 7

 1. EL wrote:

  ”Viktigt och bra inlägg av Sakine.”

  Men hon går inte in på någon orsak. Varför har så många kristna araber flytt och flyr från muslimska länder?
  OBS! Det finns ingen ursäkt för trakasserier varifrån de än kommer.

  Posted 27 Feb 2010 at 13:35
 2. A-K Roth wrote:

  Inga trakasserier ska tolereras vilka som än utsätts. Det är upp till Södertäljes ledning att upplysa alla invånare om lagar och fuorordningar som gäller. Anmälningar ska tas på allvar.

  Posted 27 Feb 2010 at 18:21
 3. Lasse wrote:

  EL, det är nog inte bara muslimska trakasserier som gör att kristna araber och iranier lämnar muslimska länder och flyttar till bland annat Sverige.
  Utan att ha några siffror som styrker min tes så vågar jag ändå gissa att det generösa svenska välfärdssystemet och de välvilliga svenska immigrationsbestämmelserna också har sin betydelse.
  Skulle det vara så att det pågår en lågintensiv etnisk och religiös rensning i dessa länder så är det ändå tveksamt om man löser problemet genom en folkförflyttning till Sverige och Europa.

  Posted 28 Feb 2010 at 8:27
 4. EL wrote:

  3. Lasse

  ”det är nog inte bara muslimska trakasserier som gör att kristna araber och iranier lämnar muslimska länder och flyttar till bland annat Sverige.”

  Så sant men många har flyttat till USA också, bl a kaldéer, kristna iraker. De kristna i Libanon, som var en majoritet, är numera en minoritet.

  Posted 28 Feb 2010 at 13:25
 5. arthur wrote:

  Sakine beskriver saken ur ett tämligen muslimskt perspektiv medan det är möjligt att välja ett mer ömsesidigt sådant.

  Jag förstår inte att detta är en nyhet. Det har knappast med WTC-attentaten att göra. Jag hörde talas om situationen för tjugo år sedan. De finns beskrivna antropologiskt i minst en rapport äldre än så. Kommunen har för det mesta anpassat sig och varit till freds med att barnen inte kommer åt att misshandla varandra. Nu är dessa barn vuxna.

  Posted 28 Feb 2010 at 13:33
 6. lubbe ferrysson wrote:

  Det var väntat, det kom inte som någon överraskning. I Sverige kan nästan alla grupper, utom vissa manliga vita, diskrimineras.
  Madon är en intelligent individ, men hon bara konstaterar faktum att också andra grupper än judar trakasseras och utsätts för rasism. Hon anklagar ”höger” för att blunda för rasismen mot muslimer och ”vänster” för att göra det samma mot antisemitism, men det är allt. Den politiska blockeringen är så stark att hon inte är kapabel till någon slutsats utom politiskt korrekt trams.
  Först och främst, antisemitism i Malmö är officiellt sanktionerad av Reepalu som själv aktivt deltog. Det bör finnas viss skillnad mellan en simpel gaturasist, eller antisemitisk haverist och kommunens högste politiske representant.
  Anledningen till växande konflikter mellan olika grupper är den havererade invandrings – och integrationspolitik. Politiker först devalverade begrepp politisk flykting. Sedan kom lögner om import av högutbildade individer, räddning av framtida pensioner, kulturberikande och multikultivälsignelse. Staten använder skattepengar för att gynna de grupperna som kan ge mest röster. I röstjakten ingår också fjäskande för islamister. Där ligger grunden, därför att rasismen och kampen mellan olika etniska och religiösa grupper brukar vara en del av alla multikultisamhälle. Så länge den styrande och starkaste kultur är någorlunda tolerant, då kan det fungera. Men när de intoleranta får makt är det slut med sagan. Det vågar Madon inte se.

  Posted 28 Feb 2010 at 21:15
 7. Anneli wrote:

  En sak bör understrykas. De kristna som flydde till Sverige o till stor del bosatte sig i Södertälje är INTE araber, de tillhör de folkslag muslimerna besegrade under sin Jihad.

  De har varit förtryckta i ett och ett halvt årtusende.

  Deras muslimska grannar skall nog inte spela förvånade över assyriernas misstr0 mot dem och att det blir slagsmål mellan pojkgängen. ungefär som mellan stadsdelsgängen förr.

  MEN naturligtvis är det ett problem som måste lösas precis som att vi med judisk påbrå skall våga låta våra barn o barnbarn växa upp i Sverige

  Posted 02 Mar 2010 at 9:51