Nätverk mot rasism misshandlade fp:are

DN rapporterar om hur en fp-medarbetare blev misshandlad av Nätverk mot rasism:

Det var mot slutet av ett folkpartistiskt torgmöte som den 47-åriga valarbetaren blev misshandlad då han försökte stoppa en man som klottrade på en av partiets valaffischer. Då 47-åringen tog tag i mannens hand för att få honom att sluta dök en man i 20-årsåldern upp och gav valarbetaren ett knytnävsslag i ansiktet så att han fick näsblod och en lös tand. Brottsrubriceringen är misshandel och olaga hot.

– Därefter anslöt fler som ställde sig runt mannen och bland annat kallade honom för fascist, säger Mats Johansson, stationsbefäl på Söderortspolisen. […]

– När vi sa åt dem att sluta började de slita bort affischer, kallade oss fascister och sa att de hatade oss. Det var mycket folk och stundtals väldigt obehagligt, säger Jan Jönsson och tillägger

Fredrik Malm berättar mer om Nätverk mot rasism:

När lasermannen sköt en invandrare i Hägersten på 1990-talet så bildades stödföreningen Hasans Vänner. Det var till en början en seriös förening, om än med kraftig kantring åt vänster. Nybildade Expo var då med som observatör. Efter några år började som vanligt trottar och våldsverkare att stöpa om föreningen till en sekt för tokstollar och anarkistkillar från villaförorter med lokala blåa tufftufftåg som kände sig utsatta av kapitalismen. I Nätverk Mot Rasismingår idag AFA och några andra extremistgrupper och enmansföreningar. Och så Vänsterpartiets studentförbund förstås.

Hasans Vänner startade som en stödförening för en av lasermannens offer. Idag härbärgerar deras efterföljare alla dem som ingen annan vill ha att göra med (och så Vänsterpartiets studentförbund, förstås).

Så här går det till när vänstern kämpar för demokrati. Man spöar dem som har andra åsikter än dem felaktiga åsikter. I god socialistisk tradition, får man säga.

Comments 24

 1. EL wrote:

  Ja, ordet HAT har blivit ett ”buzz word” som vi säger. Man hittar det i alla såser:-)
  ”Så här går det till när vänstern kämpar för demokrati. Man spöar dem som har andra åsikter än dem”.
  Jag skulle nog skriva om den andra
  meningen:-)

  Posted 24 Maj 2009 at 11:01
 2. Erik Svansbo wrote:

  Hrmmm, meningen får nog klassas som ett exempel på bloggsvenska. Har ändrat.

  Posted 24 Maj 2009 at 13:07
 3. Rickard wrote:

  Ja du svansbo. så det var hela Nätverk mot rasism. Ja hela nätverk mot rasism som består av 15 tal olika grupper stod där och slog han.

  Kanske borde ändra till personer med koppling till NMR möjligtvis. men det funkar ju inte i din smutskastning av de som inte tycker som du.

  du blir bara pinsammare och pinsammare.

  Posted 24 Maj 2009 at 14:08
 4. JohannaV wrote:

  Tragiskt att även folkpartister nu råkar ut för misshandel.

  Om man ska försöka hitta ngt positivt i en sorglig historia så kanske de etablerade partierna nu äntligen får upp ögonen för den verklighet som sverigedemokraterna lever och verkar i.

  Yttrandefrihet måste gälla alla demokrater.

  Posted 24 Maj 2009 at 16:32
 5. Micke wrote:

  Att bli utsatt för misshandel av politiska orsaker är något som drabbar alla politisk riktningar och den fascistsiska sidan i det politiska spektrat står såvitt jag vet för dom allra flesta mord som skett dom senaste trettio åren med politisk anknytning.

  Posted 24 Maj 2009 at 16:40
 6. Micke wrote:

  Säpo hävdade dessutom att det högerextrema våldet var klart övervägande innan det för några år sedan beslutades att Säpo inte längre skulle offentligöra bedömningar om vilket håll politiska våldsbrott härstammade från.

  Posted 24 Maj 2009 at 16:56
 7. Gabriel wrote:

  JohannaV:

  ”Yttrandefrihet måste gälla alla demokrater”, Jag tror mig förstå hur du resonerar, men är inte detta även att inskränka yttrandefriheten, om denna enbart kan omfattas av dem som redan ger uttryck för sanktionerade åsikter? Yttrandefriheten måste gälla alla, även den som motsätter sig yttrande- och tankefrihet samhället eller har andra ”obehagliga” åsikter.
  Demokratins damoklessvärd kanske, men väl värd att bevara.

  Posted 24 Maj 2009 at 17:19
 8. Lars Larsson wrote:

  Utöver Sverigedemokraterna så är det ju andra partier, t ex nationaldemokraterna som regelbundet drabbas av politiskt våld.

  Posted 24 Maj 2009 at 17:55
 9. lubbe ferrysson wrote:

  Det var till en början en seriös förening, om än med kraftig kantring åt vänster. Nybildade Expo var då med som observatör.

  Malm har fel. När någonting kraftigt kantrar åt vänster kan det aldrig betecknas som seriöst. Och nybildade Expo med kriminelle psykopaten Tobias Hübinette, jo då borde varningsklockorna ringa omedelbart.
  Och till slut är det Malm och hans politiska kollegor som har anledning att ta sig en funderare. Undrar hur mycket vänsterpacket kammar in i bidrag? Utan bidrag dör ”Nätverket mot rasism” ut lika säkert som dinosaurierna.

  Posted 24 Maj 2009 at 21:02
 10. Micke wrote:

  Vilket är ditt problem med Hubinette Ferryson?

  På vilket sätt är han kriminell ?

  Redogör också för hur du kommit fram till att han är psykopat är du snäll.

  Tack på förhand.

  Posted 25 Maj 2009 at 10:34
 11. Roberth wrote:

  Expo är och har alltid varit en lögnaktig organisation full med kommunister och folk som inte tycker om demokrati.

  Posted 25 Maj 2009 at 10:51
 12. Micke wrote:

  Demonsterar som dig tillsamannans med nazister så ska man kanske inte ha så mycket funderingar om andras demokratiska sinnelag.

  Posted 25 Maj 2009 at 11:56
 13. vilgot stormby wrote:

  står intressant om hubinettes tvivelaktiga bakgrund här samt en del om dennes intressanta författarteknik. killen verkar helt klart behöva lite vägledning.

  http://sv.metapedia.org/wiki/Tobias_Hübinette

  Posted 25 Maj 2009 at 15:24
 14. Micke wrote:

  Finns det några icke nazistiska källor som beskriver honom ?

  Posted 25 Maj 2009 at 15:50
 15. JohannaV wrote:

  Svar till Gabriel: Du sätter fingret på en viktig punkt och jag har inget klokt svar att ge. Jag tenderar dock att acceptera att icke-demokraters yttrandefrihet beskärs eftersom de utnyttjar vår demokrati enbart i syfte att avskaffa den.

  Med att antidemokraternas yttrandefrihet bör beskäras menar jag att de inte bör ges samma forum som sanna demokrater, dvs. de bör inte bjudas in till universitet (som t.ex. i fallet Ahmed Rami i Linköping förra veckan), skolor och föreningar och TV-soffor och andra debattforum.
  Dela ut flygblad och hålla tal bör de väl få göra så länge de inte propagerar för ngt olagligt.

  Posted 25 Maj 2009 at 15:54
 16. vilgot stormby wrote:

  den här länken är från en ickenazistisk källa mikael

  http://www.radioislam.org/islam/svenska/fildok/expo.htm#hubin

  Posted 25 Maj 2009 at 16:36
 17. A-K Roth wrote:

  Ja, inte är det du som ska avgöra, Lars Larsson; någon från denna planet vet vad som gör en demokrati gör det bäst. Klart att Israel är demokrati. Om man kan vara islamist vilket Ahmed Rami deklarerat att han är, och samtidigt demokrat är väl frågan. Mest är han en korkad och löjlig figur förstås. Läs Korns artikel i Newsmill.

  Tankar gällande demokratiska styren: Den kidnappade israeliska soldaten Gilad Shalit har nu varit hållen i en håla utan solljus i över 1000 dagar, det blir 3 år den 25 juni 2009, utan läkarvård, utan besök av Röda Korset, helt emot genevekonventionen. Det demokratiskt valda Hamas är ansvarigt. Vilka av de svenska politiska grupperingar som ständigt promotar Hamas som diskussionspartner – trots att de vägrar diskutera fred – har krävt att Hamas följer våra gemensamma regler för mänskliga rättigheter och släpper Shalit. Det är dags att Hamas släpper denna pojke från hålan.

  Posted 25 Maj 2009 at 20:58
 18. lubbe ferrysson wrote:

  Micke skriver: Vilket är ditt problem med Hubinette Ferryson?

  Nämnde jag någonstans att jag hade problem med Hubinette? I så fall citera gärna.

  Micke undrar: På vilket sätt är han kriminell ?

  Från 1992 till 2006 dömd vid flera tillfälle till böter, villkorligt dom, fängelse, samt skadestånd.

  Micke frågar: Redogör också för hur du kommit fram till att han är psykopat är du snäll.

  Hans egna uttalanden får du googla fram själv.
  Flittig användande av eld vid hans kriminella verksamhet pekar på att dåren lider av pyromani.
  Han är också en svår mytoman, bland annat brukar han titulera sig expert på nazism. Mera om hans ”forskning” finns här. Jag garvade mig nästan ihjäl när han lyckades peka ut Per Gahrton och Ricky Bruch som nazister. Faktiskt ett strå vassare än dig.

  Micke tackar: Tack på förhand.

  Det var snällt, hoppas att det har klarnat för dig.

  Posted 25 Maj 2009 at 21:00
 19. BR wrote:

  Personligen tycker jag inte att det är psykopati utan närmast klarsynt att jämföra Gahrtons åsikter om judar med Nazisternas, Lubbe.
  /BR

  Posted 25 Maj 2009 at 21:11
 20. Micke wrote:

  Nämnde jag någonstans att jag hade problem med Hubinette? I så fall citera gärna

  Och nybildade Expo med kriminelle psykopaten Tobias Hübinette, jo då borde varningsklockorna ringa omedelbart.


  Det var snällt, hoppas att det har klarnat för dig.

  Ja han förefaller rätt förvirrad även om hans siffror om att det skulle ha funnits 28 000 nazister och sympatisörer i Sverige före och under kriget sannolikt är en stor underskattning.

  Att han dessutom väcker samma känslor både hos dig,Rahmi och hos fascisterna gör det ännu mer rörigt.
  Hans kriminalitet är omöjlig att ta ställnig till utifrån dom källor jag hittar på nätet.

  Posted 25 Maj 2009 at 21:23
 21. BR wrote:

  ” hans siffror om att det skulle ha funnits 28 000 nazister och sympatisörer i Sverige före och under kriget sannolikt är en stor underskattning.”
  Där håller jag med Micken.
  Sannolikt var de öppna och halvöppna sympatierna med Nazityskland, i Sverige, mycket mer vanliga under WW II (iaf innan El Alamein och Stalingrad, sedan fick vindböjtlarna annan vindrikting) än 28 000 sympatisörer.
  /BR

  Posted 25 Maj 2009 at 21:32
 22. BR wrote:

  Hamas vill inte förhandla om fred utan om 10 år av det islamistiska begrepp som heter ”Hudna”, dvs vapenstillestånd som är känt i historien som perioder som det expansioniska Islam begagnade som rustning och kraftsamling inför nästkommande angrepp på den ickemuslimska världen.
  Hamas kan sin Koran och sin islamska historia och är givetvis inte att bli betrodd innan organisationen nämner ordet ”fred”.
  /BR

  Posted 25 Maj 2009 at 21:43
 23. Magnus wrote:

  Nätverk mot rasism har gjort ett uttalande om ”misshandeln”. Men spelar det för roll för Svansbo. Alla är skyldiga så länge inte motsattsen kan motbevisas. Alal till Stockholm den 6:e juni för internationell solidaritet, mot nationalism och rasism.

  http://www.ungsocialisterna.se/nmr/wordpress/?p=84

  Posted 26 Maj 2009 at 13:09
 24. lubbe ferrysson wrote:

  Det var inte många problem som du lyckades hitta Micke. Att sätta på någon en passande diagnos betyder inte att vederbörande har några problem med honom.

  Micke skriver: Ja han förefaller rätt förvirrad även om hans siffror om att det skulle ha funnits 28 000 nazister och sympatisörer i Sverige före och under kriget sannolikt är en stor underskattning.

  Problem är inte antalet, där har du möjligen rätt, problem är urvalskriterier. Det är det som skiljer en seriös forskare från en charlatan.
  För att kommentera ditt, i detta sammanhang ovidkommande prat om ”före och under kriget”, tvivlar jag på att Gahrton (430202) eller Bruch (460702) var nazister redan som bebisar eller spermier.

  Micke : Att han dessutom väcker samma känslor både hos dig,Rahmi och hos fascisterna gör det ännu mer rörigt.

  Det var synd, men kasta inte yxan i sjön, arbeit macht frei!. Tipset, jag underkänner det vanliga ställningstagande att min fiendes fiende är min vän.

  Micke: Hans kriminalitet är omöjlig att ta ställnig till utifrån dom källor jag hittar på nätet.

  Tja, ta det så att svenska domstolar befolkas till stora delar av fascister. Det blir enklast för dig.

  Jägar’n bör uppdatera sin selektiva demagogi med färska siffror och uttalande från AI
  Därför att han har extremt svårt att hitta någonting om mänskliga rättigheter i arabiska område finns en rapport här och här
  Organisationer som AI eller HRW undviker att ranka länder efter frihetsgraden. Men Freedom House har en rankning. Israel får 1.5. Inte dåligt för ett land som under hela sin existens befinner sig i försvarskrig och hotas dagligen av utplåning.

  Magnus skriver: Nätverk mot rasism har gjort ett uttalande om “misshandeln”.

  Först misshandel, sedan avståndstagande. Ingenting nytt hos det röda drägget, förs en kula i skalen, sedan ursäkt och eventuellt några kronor till efterlevande.

  Magnus skriver: Alal till Stockholm den 6:e juni för internationell solidaritet, mot nationalism och rasism.

  Ska Allah vara också med?

  Posted 26 Maj 2009 at 20:47