Fredsdemonstration med (s) och Hizbollah

DSC_0920.JPG

Besökte idag Norrköping för en fredsdemonstration. Dröm om min förvåning när jag där möttes av hakkors, Hizbollaflaggor och till detta Lars Stjernkvist som talar under Hizbollahflagg.

DSC_0928.JPG

Hizbollah sticker ut sitt fula tryne och socialdemokraterna välkomnar dem. Precis som i mellanöstern inkluderar de barnen i sin propaganda.

DSC_0937.JPG

Majoriteten av demonstrationen bestod av män med arabisk bakgrund. Tongivande var en grupp män som bland annat skrek ”Allah Akbar”. Känns lustigt att se späda vänstertjejer bredvid Hizbollahsupporters. Den nya tiden, får man anta.

DSC_0939.JPG

Jag konfronterade Stjernkvist med att han deltog i en demonstration med Hizbollah. Det var inget konstigt med det, ansåg han. Gudmundson bloggar om det på sin blogg, det verkar vara fler ställen i Sverige som Hizbollah är ute. Socialdemokraterna legitimerar extremisterna genom att delta i samma demonstration som dem.

DSC_0947.JPG

Stämningen i Hörsalsparken var obehaglig. Det var något annat än den grånande vänstern som man brukar se i Norrköping. Den här gången var det Hamas- och Hizbollahsupporters som körde showen. Mycket obehagligt.

För er som inte känner till Hizbollah kan jag meddela att de spelar i samma liga som Hamas. De är en terrorgrupp som verkar från Libanon och vill med stöd av Iran förstöra Israel och utrota alla judar. Så vänstern har skaffat sig lustiga kamrater. Hur var det med feminism och antirasism?

UPPDATERING: Mer högupplösta bilder finns här. Använd fritt men ange källlan. Om ni behöver ännu mer högupplösta versioner, kontakta erik@svansbo.se.

UPPDATERING II: NT rapporterar. Var de på en annan demonstration kanske?

Comments 72

 1. Simon F. wrote:

  All heder till de socialdemokrater som vågar stå upp för frihet, mot rasism och folkmord! Hoppas nu bara att de kommer våga stå fast vid sin israelkritik efter att de återtar regeringsmakten 2010. Vi får se hur länge det dröjer innan Mona Sahlin tar bladet från munnen och likt Palme kallar saker vid sitt rätta namn. Israel av idag är inget annat än satans mördare. Över 800 kvinnor, män och barn mördade i kallt blod de senaste veckorna. 800! Historien dom kommer bli hård över Israel och dess medlöpare.

  Posted 10 Jan 2009 at 18:20
 2. Simon F. wrote:

  ”Majoriteten av demonstrationen bestod av män med arabisk bakgrund.”

  Smaka på den! En 1930-talets motsvarighet till herr Svansbo hade väl om valfri sammankomst han inte gillar sagt att ”Majoriteten av demonstrationen bestod av män med judisk bakgrund.”

  Högerns rasism består, men objekten för den skiftar. en gång i tiden var det ”jude-bolsjevismen” som skulle bekämpas. Idag är det ”islamo-fascismen” alternativt ”islamismen”.

  Till Svansbos försvar bör man väl ändå anföra att han åtminstone är helt öppen med sin rasism. Det är väl… modigt?

  Posted 10 Jan 2009 at 18:34
 3. BR wrote:

  Simon! Du är bara en nyttig idiot för islamism och när nu snart Nuder kommer tillbaks i takt med att Sahlins popularitet sjunker, kommer Socialdemokratins traditionella Israelvänlighet att återställas
  P.S: Inga fler än jag som tycker att den kvinnliga major som är talesman för IDF är en riktig puma?
  /BR

  Posted 10 Jan 2009 at 18:35
 4. Erik Svansbo wrote:

  Simon F: Jo, jag är brutalt rasisitisk som beskriver att demonstrationen bestod av män med arabisk bakgrund… Hur förstår jag dock inte riktigt.

  Posted 10 Jan 2009 at 18:37
 5. BR wrote:

  Hoppingivande nyheter från IDF. Det verkar som om stridsmoralen i Hamas kan vara på väg att kollapsa.
  http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3653796,00.html
  /BR

  Posted 10 Jan 2009 at 19:02
 6. lubbe ferrysson wrote:

  Det är ingen överraskning att Stjernkvist går i samma demonstration som terroristslödder som vill radera Israel ur kartan och påstår att judar är avkomma till grisar och apor. Självaste Jan Hjärpe sätter likhetstecken mellan Hamas och SAP. Det är fortsättning på den politik som började med Palme, Andresson och Schori. Palme var en politisk pajas* som körde sin egen race. Han var villig att slicka varenda ”progressiv” diktatur bara det främjade hans egen karriär som världspolitiker. Senile Andersson kunde inte skilja mellan ockupation och ockupation. Det hoppade en armee av grodor ur honom varje gång som käften rörde sig. Schori var Dark Lord of Sith i svensk utrikespolitik. Att hans politiska karriär kunde överleva Palme är fullständigt ofattbart. Så ingenting nytt under solen. Vinner Sahlin nästa val tillsammans med kommunister och Mp, blir det svenska skattebetalare som ska betala Hamas och Hezbollahs återupprustning. Mp är det politiska partiet som går i spetsen för att skapa framtidens Eurabia.
  * Ulf Nilsson – Sverige: Sluten anstalt
  Per Ahlmark – Vänster och tyranniet

  Intressant

  Inga fler än jag som tycker att den kvinnliga major som är talesman för IDF är en riktig puma?

  Gärna länk BR, jag tackar i förväg.

  Posted 10 Jan 2009 at 19:11
 7. BR wrote:

  Lubbe! Jag hittar ingen men hon liknar en mycket yngre upplaga av Tzipi Livni.
  /BR

  Posted 10 Jan 2009 at 19:32
 8. Mm wrote:

  Ja hur var det med feminism och antirasism? Bra fråga. Vänstern har inget svar på det. Den är nämligen schizofren.

  Posted 10 Jan 2009 at 20:02
 9. ארתור wrote:

  På den översta bilden ser det ut som om Stjernkvist talar under en Saddam Husein-flagga snarare än en Hzbollah-flagga. Det nya demokratiska Irak har tagit bort Baathpartiets stjärnor och bytt ut texten ”gud är stor” till kufiska bokstäver istället för Saddams handsstil.

  Stjernkvist verkar föredra Saddams flagga vilket kanske inte är så konstigt för en terroristsympatisör. Som Lubbe påpekar är toleransen för antisemitism av gammalt datum hos sossarna. Naturligtvis förnekar våra prominentare antisemiter att det är antisemitism att liera sig med en organisation som vill utrota alla judar. Det är konstigt att de kommer undan med det.

  Posted 10 Jan 2009 at 20:07
 10. Gunte wrote:

  Idag har 500 Norrköpingsbor demonstrerat för fred och till stöd för barnen i Gaza. Var har ni ockupationsvänner gjort idag, mer än att sitta vid datorn pch pilla på er själva till åsynen av israeliska majorer?

  Ut och demonstrera själva då, ni som gillar slakten eller åtminstone inte med ett endaste litet ord kritiserar den. Istället för att sitta vid datorn och moralisera över människor som faktiskt samlas på gatorna och uttrycker sin solidaritet.

  Av ren nyfikenhet Erik, hur kom du fram till att majoriteten av män bestod av män arabisk bakgrund? Gick du runt och frågade deltagarna och förde statistik? Eller drog du bara dina egna slutsatser kring dem som inte såg ut som Blondinbella?

  Posted 10 Jan 2009 at 20:50
 11. Gunte wrote:

  Mm: Vad vill du ha för svar? Antifascism, feminism, socialism. Inte sionism, könsmaktsordning eller privat odemokratiskt ägande av produktionsmedlen. Internationell solidaritet har alltid varit en ledstjärna för vänstern, men inte för högern.

  Posted 10 Jan 2009 at 20:54
 12. Gunte wrote:

  Felskrivning…Erik: hur kom du fram till att majoriteten av demonstranter bestod av män med arabisk bakgrund? Gick du runt och frågade deltagarna och förde statistik? Eller drog du bara dina egna slutsatser kring dem som inte såg ut som Blondinbella?

  Posted 10 Jan 2009 at 20:56
 13. Zetor wrote:

  Som jag betraktar hakkorsbilden tycks den utgöras av taggtråd. Inte glorifierande alltså, utan tycks snarare pedagogiskt förklara nazism=taggtrådssamhälle.

  Men inte tillräckligt pedagogiskt alltså….

  Posted 10 Jan 2009 at 21:09
 14. Erik Svansbo wrote:

  Gunte: Jag drog egna slutsatser.

  Zetor: Det är israeliska attackhelikoptrar.

  Posted 10 Jan 2009 at 21:13
 15. ClaesW wrote:

  Erik

  Du drog egna slutsatser alltså? På vilket sätt tyckte du att, utan att ens veta om det stämde, det var av vikt att berätta att majoriteten var arabiska män?

  Posted 10 Jan 2009 at 21:16
 16. Erik Svansbo wrote:

  ClaesW: För att jag ville beskriva att karaktären på demonstrationen förändrats i förhållande till de vanliga vänsterdemonstranterna som brukar synas i Norrköping.

  Posted 10 Jan 2009 at 21:35
 17. ארתור wrote:

  En riktig fredsdemonstration:

  http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3653776,00.html

  Riktiga fredsvänner är inte lierade med rasistiska terroristorganisationer med folkmord på agendan.

  BR:
  Jag tror att det är för tidigt att hoppas på att Hamas demoraliseras och desintegreras. När Israel svarade på terroristernas raketangrepp bedömde försvaret att Hamas hade cirka 20’000 man nedgrävda i urban miljö. Med konventionellt militärt tänkande skulle det krävas tre divisioner för att nedkämpa dem. Det vore anmärkningsvärt om Israel lyckades knäcka Hamas med bara en brigad varav bara några elitbataljoner faktiskt strider.

  Dessutom förlorar ett förband som inte är ett elitförband stridsförmågan tillfälligt vid 5% förlustter och varaktigt vid 20% förluster. Är inte terroristerna osedvanligt fega krävs det alltså förluster överstigande 4000 för att våldet från gruppen skall upphöra. Det kanske förhåller sig så att terroristerna är osedvanligt fega efter som de ju också gömmer sig bakom sina egna barn medan de angriper civila.

  Posted 10 Jan 2009 at 21:54
 18. Zetor wrote:

  Erik Svansbo:

  ÅÅkej, men ska man tolka det som att han (troliga araben alltså) gillar nazism och israeliska attackhelikoptrar eller att han ogillar dessa???

  Posted 10 Jan 2009 at 22:10
 19. BR wrote:

  Jag bekagar min dåliga hebreiska!Ge mig gärna en transskription.
  Hamas har beräknats ha ca 1000 elitsoldater, tränade av rådgivare i Iran och av Hezbollah.
  De har sannolikt utgjort första linjens försvar medan reservisterna av mer eller mindre frivilliga araber står i den bakre linjen.
  Man skall inte underskatta effekten på stridsmoralen hos Hamas av att ett stort antal av deras högsta befäl slagits ut.
  Dessutom har IDF´s dygnet-runt-attacker en förödande inverkan på stridsmoralen.
  Det är känt redan sedan WW I att ihållande bombardemang sätter ner stridsförmågan hos mycket stora förband
  Lägger man till att det föreligger svårigheter att försörja Hamas´trupper med ammo och förnödenheter genom tunnelbombningarna och det faktum att desertörer förekommit, så är min tro att Hamas är på väg att braka samman.
  De förlustberäkningar du hebreisktalande vän refererar till, bygger på konventionell krigföring, inte på assymmetrisk mot ickereguljär trupp.
  /BR

  Posted 10 Jan 2009 at 22:22
 20. Erik Svansbo wrote:

  Zetor: Man ska inte tolka det på annat sätt än att männen hade arabiskt utseende/härkomst. Det låg ingen värdering i beskrivningen.

  Posted 10 Jan 2009 at 22:23
 21. BR wrote:

  Spara bilderna Erik! Att i valrörelsen 2010 visa att S, V och Mp stöder islamsk fundamentalism är bra virke. Svenska väljare lär inte gilla att partier som aspirerar på regeringsmakten lierar sig med fundamentalistiska muslimer.
  /BR

  Posted 10 Jan 2009 at 22:31
 22. ארתור wrote:

  BR;
  Låt oss hoppas att Du har rätt.

  Det står Arthur. Det roade mig att använda hebreiska bokstäver med anledning av operationen i Gaza.

  Posted 10 Jan 2009 at 22:52
 23. Maria Vethe wrote:

  Namninsamling

  Stöd Israel i kampen mot Hamas- Skriv under du också!

  http://www.namninsamling.se/index.php?nid=2756

  Posted 10 Jan 2009 at 22:56
 24. BR wrote:

  Ja låt os be Arthur!
  /BR

  Posted 10 Jan 2009 at 22:57
 25. ארתור wrote:

  amen

  Posted 10 Jan 2009 at 22:59
 26. Zetor wrote:

  hej yxskaft

  Posted 10 Jan 2009 at 23:01
 27. Mm wrote:

  Gunte,
  vad har ”antifascism” och ”feminism” med stöd till Hamas, Hizbollah och den homofoba staten Iran att göra?
  ANSWER me!

  Posted 11 Jan 2009 at 0:22
 28. Mr D wrote:

  ”Majoriteten av demonstrationen bestod av män med arabisk bakgrund. Tongivande var en grupp män som bland annat skrek “Allah Akbar”. Känns lustigt att se späda vänstertjejer bredvid Hizbollahsupporters.”
  Hahaha, bra skrivet Erik! De förenas förstås av sitt gemensamma hat mot den ”Stora Satan” USA. Om dessa islamistiska terroranhängare kom till makten skulle de skära halsen av nämnda vänstertjejer direkt, men den poängen verkar inte riktigt fastna…För övrigt läste jag precis på MSNBC följande: ”At least 814 Palestinians, roughly half of them civilians, have died since…”, HÄLFTEN uppges vara civila. betyder att andra hälften är stridande Hamasterrorister, fullt legitima militära mål! Men det hör man aldrig i rapporteringen…

  Posted 11 Jan 2009 at 1:08
 29. Kenneth wrote:

  1. Du är späd.

  2. Hakkorsen är alltså fyra israeliska helikoptrar som möts i mitten. Det symboliserar att israels aggression mot palestinierna är att jämföra med nazistiska övergrepp. Endast en efterbliven hjärna kombinerat med väldigt eftersatt synförmåga kan nå slutsatsen att det är hakkors som menar att bärarna av plakaten ser sig som nazister.

  Posted 11 Jan 2009 at 1:14
 30. Mr D wrote:

  Oh please, Kenneth din inpiskade lögnare, ett hakkors är ALLTID ett hakkors och symbolisrar Förintelsen. Treblinka, Auschwitz, Belsen för att nämna några namn…Är så förbannat vidrigt att någon försvarar dessa facistiska islamister när de visar sin sanna natur, men det säger en hel del om dig. Vänsterslödder någon…?

  Posted 11 Jan 2009 at 1:27
 31. Benny wrote:

  Problemet i fråga hakorsen blir väl än mer påtagliga om man betänker att dom grupper som idag håller upp dom får ut en dubbel agenda på arenan.

  1, Dom antyder att Israel likt Tyskland var ute efter att förinta judarna ¨,är Israel ute efter att förinta Palestinerna (lite hummoristiskt då det öppet e deklarerat att det är en Palestinska sidan som öppet deklarerar att dom ska utrota Judarna)

  2. Mann får på köppet lite dolt vissa sin hyllning till förintelsen och beundran för hitlers försök till den slutgiltiga lösningen för judarna, då många av dessa grupperingar anser sig vara dom som ska fullfölja vad Hitler påbörjade.

  Sådär ja två flugor i en smäll, gud vad skönt att lagen inte e lika för alla och att hakors e helt politisk tilåtna symboler på gator och torg i vissa sammanhang trots att det enligt lag e brotsligt.

  Posted 11 Jan 2009 at 2:16
 32. Bulten i Bo wrote:

  arabiskt utseende/härkomst, det vore intressant att få reda på vilka metoder som bloggägaren använder för att säkerställa vilken grupp av det semitiska folkslagen som folketr på demonstratione tillhör.

  Nåväl, det är lite roligt att se vilken grad av ”guilt by association” som tydligen ska tillämpas vad gäller demonstrationer. Här ska tydligen varje deltagare ställas skyldig för varenda flagga/plakat/banderoll som bärs.

  Lite roligt är detta att jämföra med bloggvärlden där högerpojkarna hela tiden hävdar att dom inte ska behöva ta ansvar för sina rekommendationer av rasister som de gör i sin a bloggrullar. Allra roligast är detta att läsa om på signaturen ”BR”:s hemmaplan där chefsbloggaren svär sig total frihet från och absolut inte vill skämmas för de åsikter som hans medredaktör exponerar i bloggvärlden.

  Posted 11 Jan 2009 at 9:40
 33. Nicklas Eriksson wrote:

  Tja, och du legitimerar massmord genom att ställa dig på de nya nationalsocialisternas sida. Vilket som är värst får man ju själv ta ställning till. Men du har tagit ställning, och en dag slår det tillbaka.

  Posted 11 Jan 2009 at 10:31
 34. Gunte wrote:

  Mm: Det går alldeles utmärkt att samlas i en demonstration mot t.ex. sionism och ockupation. Ingen utom ljusskygga högerbloggare är så enfaldigt upptagna av ”guilt by association”-retorik att detta blir likvärdigt med stöd till terrorattacker.

  Solidaritet med Palestina är inget nytt fenomen för den internationella vänstern och jag är stolt över att 500 människor samlades i Norrköping för att demonstrera mot vad som nu händer i Gaza. Jag tyckte att talaren från Kommunistiska Partiet höll ett väldigt bra tal, det gör mig inte till anhängare av Kommunistiska Partiet. Tvärtom tycker jag vanligtvis ganska illa om dem. Den som hävdar att det faktum att en enskild demonstrant har viftat med en Hizbollah-flagga under demonstrationen medför att alla dom var där (inklusive arrangörerna) sympatiserar med den organisationen; den gör sig medvetet dum. Det är lika korkat som att påstå att eftersom Svansbo är folkpartist och har uttryckt sig positivt om prostitution (om så nu är fallet) så legitimerar Folkpartiet prostitution.

  Det handlar bara om att svartmåla, tro inget annat. Men det kommer man inte att lyckas med. Folk drar sina egna slutsatser när bilderna från Gaza kablas ut över världen.

  Det riktigt otäcka vore att komma på sig själv med att befinna sig i ett sällskap som Svansbo & Co ger tummen upp för.

  Jag fortsätter fråga er som kastar skit på dem som faktiskt samlas på gatorna för att visa sina åsikter om det som nu pågår: Vad har ni själva gjort för befolkningen i Gaza sedan den israeliska offensiven inleddes? Jag tror inte att det finns något svar, bara fortsatt svartmålning och motfrågor.

  Posted 11 Jan 2009 at 10:55
 35. ClaesW wrote:

  Haha, bra där Nicklas. Nu är man FÖR massmord när man demonstrerar MOT massmord. Så klart! Logik har aldrig varit bombhögerns starka sida…

  Posted 11 Jan 2009 at 10:58
 36. Lars Petter wrote:

  Stockholm: Hyllningar av Hugo Chaves som den bästa ledaren i världen efter att han kört ut Israels ambassadör, flera män med Hizbollahflaggor över axlarna, banderoller med hakkors, barn bärandes plakat med bilder på blodiga och lämlästade barn, Che Guevara hyllades med plakat och slutligen brände man Israeliska flaggor.

  En annan sak som jag uppmärksammade var att stora delar av trafiken i centrala stockholm stannade av under den dryga halvtimmen det tog för tåget att passera. Bussar, taxi och personbilar fick snällt stå och vänta längs Hamngatan och Strandvägen. Även tvärgatorna var fullproppade med stillastående trafik. Frågan är hur stor inverkan en demonstration ska få ha på sin omgivning. Vart vänder sig de som missade sitt flyg, tåg eller på annat sätt blev drabbade av detta? Detta problem måste ju uppstå vid alla stora demonstrationståg.

  Posted 11 Jan 2009 at 11:02
 37. Zetor wrote:

  Lars Petter:
  Det känns som en oerhört viktig fråga du reser. Ska vi tillåta demonstrationer som vi både ogillar och som hindrar trafiken? I väntan på åtgärder från regeringen tycker jag de drabbade resenärerna ska begära ersättning från israeliska ambassaden.

  Posted 11 Jan 2009 at 11:20
 38. Erik Svansbo wrote:

  Gunte: Tyckte också att talaren från kommunstiska partiet var ok (med vänstermått sett). Jag tror inte att alla som var där håller med Hizbollah. Men jag tycker det är fel att Stjernkvist inte ber att de tar ned Hizbollahflaggorna när han ska tala. Han legitimerar Hizbollah genom att stå på samma scen som dem.

  För övrigt var det flera Hizbollahflaggor. Och Hizbollahflaggan hissades framme vid scenen. Ingen från sossarna, vänstern eller miljöpartiet reagerade.

  Posted 11 Jan 2009 at 11:40
 39. Zetor wrote:

  Erik Svansbo:
  Kommunistiska Partiet blir nog jävligt besvikna om dom får veta att du tyckte deras tal var ok!

  De har lagt ut sitt tal på:
  http://web.telia.com/~u32701066/

  Posted 11 Jan 2009 at 12:15
 40. Gabriel wrote:

  Nog måste jag hålla med om att det är skumt med Hizbollahflaggor på något som i svenska ögon är en vänsterdemonstration, men frågan om dessa personer är där i egenskap av ideologiskt ställningstagande eller för att stötta sitt folk. Det är ju knappast så att högern haft en demostration för palestina, och skulle detta någonsin ske, så skulle du ha Hizbollahflaggorna där också.
  Av ren överlevnadsprincip tar jag avstånd från Hizbollah & Iran eftersom jag garanterat är rökt i egenskap av vänster i deras stat.

  Posted 11 Jan 2009 at 12:24
 41. Erik Svansbo wrote:

  Gabriel: Det hedrar dig!

  Posted 11 Jan 2009 at 12:29
 42. Mr D wrote:

  Logik var det…Om man demonstrera MOT ”massmord” och samtidigt tillåter symboler som tillhör tiden för ett RIKTIGT massmord, hur mycket är den protesten värd? När personer som förnekar Förintelsen får delta och vifta med flaggor som tillhör facistiska islamistiska rörelser, som Hamas och Hizbollah, vad protesterar man egentligen emot? Inte mot massmord som sådant i alla fall. Ett nytt massmord på judar är tydligen helt OK…(Irans ledare, som styr både Hamas och Hizbollah förnekar Förintelsen)

  Posted 11 Jan 2009 at 12:32
 43. Jonas N wrote:

  ClaesW:s ‘logik’ är nog snarare det som kan betecknas som ‘vänsterlogik’ som inte skall förväxlas med den förra. För verklig logik vet han inte ens vad det är. Det går inte att känna igen något abstrakt som man öht inte begriper. Hans senaste inlägg ovan illustrerar detta alldeles förträffligt.

  Posted 11 Jan 2009 at 12:54
 44. Martin wrote:

  Det många verkar glömma (bloggaren inkluderat) är att Hizbollah är ett legetimt parti liksom deras bröder och systrar i Hamas. Att Hamas raketattacker är innefektiva, en handfull döda under flera års beskjutning, hindar inte Israelvänner för att benämna dem som ‘massförstörelsevapen’.

  Är också lite nyfiken på hur herr Svanbo ställer sig till alla uppgifter från Röda Korset och dylika legetima organisationer nu öppet deklarerar att det Israel sysslar med i Gaza är snubblande nära folkmord. Vita Fosforbomber regnar ner över den palesinska civilbefolkningen, Fosforbomber är förbjudna att användas mot civila mål enligt Genevékonventionen, och barn och kvinnor bränns till oigenkännlighet.

  Jag inser förstås också att Hamas måste fås att sluta med sina attacker men att våld skulle lösa problemet är mycket naivt att tro. Det har inte fungerat på 60 år så varför skulle något positivt komma ur denna folkrättsvidriga attack. Det enda Israel har lyckats med är att skapa fler ‘terrorister’ pch självmordsbombare som är beredda att då martydöden för att befria sitt folk, och sig själva, från det lidande den olagliga Israeliska ockupationen (enligt en FN-resolution) innebär.

  Israel hade efter det palestinska valet 2006 (som Hamas inte oväntat vann) en unik chans att öppna förhandlingar med de återhållsamma moderata krafterna i Hamas som vid denna tidpunkt var starkare än någonsin. Istället torpederar Israel och omvärlden denna möjlighet genom att omyndigförklara det palestinska folket genom att inte erkänna Hamas som regering och dessutom terroriststämpla dem.

  Nu för den illegetima quislingen Mahmud Abbas (sedan två dagar tillbaka inte längre President över de palestinska styret) förhandlingar för det palestinska folket som han inte har mandat att göra. Lösningen på konflikten är lika svår som enkel. Hamas måste tillåtas att i demokratisk ordning styra det palestinska området och det ska hållas ett nytt presidentval. Israel måste upphöra med aggressionen, som endå inte leder till något gott, och fredsförhandlingar mellan den demokratiskt valda Hamasregeringen och dess motsvarighet i Israel måste snarast inledas.

  Posted 11 Jan 2009 at 13:00
 45. Nicklas Eriksson wrote:

  ClaesW, du är medveten om att jag riktar mig till brunliberalen Svansbo va..?

  Posted 11 Jan 2009 at 13:33
 46. Mm wrote:

  Gabriel skrev: ”Av ren överlevnadsprincip tar jag avstånd från Hizbollah & Iran eftersom jag garanterat är rökt i egenskap av vänster i deras stat.”

  Titta, äntligen en lite mer balanserad röst från vänster!
  Det artar sig.

  Posted 11 Jan 2009 at 13:42
 47. Mr D wrote:

  Otroligt Martin! Du skriver att ”Hizbollah är eltt legitimt parti liksom Hamas”,,,Det var också Adolf Hitler och hans Nazistparti, de var lagligen valda av folket. Läs på historien innan du öppnar munnen…

  Posted 11 Jan 2009 at 14:07
 48. lubbe ferrysson wrote:

  Nu är det så att Stjernkvist inte är den första sosse som flirtade med hakkors:

  ”Till Det Norske Stortings Nobelkomité.
  Undertecknad tillåter sig härmed vördsamt föreslå, att Nobels fredspris för 1939 måtte tilldelas Tysklands rikskansler och Führer Adolf Hitler, vilken enligt miljoner människors uppfattning framför varje annan man i hela världen är förtjänt av denna höga utmärkelse.
  Det framgår av autentiska dokument, att världsfreden var i stor fara i september 1938 samt att det hängde på timmar, att ett stort europeiskt krig skulle utbryta. Den som i detta farofyllda läge räddade vår världsdel från den fruktansvärda katastrofen var utan minsta tvivel i främsta rummet det tyska folkets store ledare, vilken i det avgörande ögonblicket frivilligt avstod från att låta minan springa, ehuruväl han hade fullkomlig makt att släppa loss världskriget.
  Av sin glödande fredskärlek, tidigare bäst dokumenterad i hans berömda bok Mein Kampf – näst Bibeln världslitteraturens kanske yppersta och mest spridda verk – och hans utomordentliga gärning att med enbart fredliga medel, utan blodsutgjutelse, med Tyskland införliva Österrike, förmåddes Adolf Hitler vid ovannämnda kritiska tillfälle att avstå från våld vid befrielsen av sina hemlängtande landsmän i Sudeterna och i sin legitima strävan att göra sitt fädernesland stort och mäktigt.
  Det är högst sannolikt, att Hitler, därest han ostörd av ännu förefintliga krigshetsare får i fred fullfölja sitt höga syfte, inom överskådlig tid kommer att pacificera Europa och kanske hela världen.
  Emellertid finns det tyvärr ännu ganska många människor, vilka icke förmå inse storheten i Adolf Hitlers fredssträvanden, och jag skulle av hänsyn till detta faktum icke ha funnit tiden redan nu mogen för ett framförande av Hitler som kandidat till Nobels fredspris, därest icke ett antal medlemmar av Sveriges riksdag föreslagit en annan kandidat, nämligen Englands premiärminister Neville Chamberlain.
  Ett sådant förslag förefaller föga genomtänkt. Ty visserligen är det sant, att Chamberlain genom sin utomordentliga hänsynsfullhet och förståelse för Hitlers pacificeringssträvanden i hög grad bidragit att rädda världsfreden, men i sista hand låg dock avgörandet hos Hitler och icke hos Chamberlain!
  Det är Adolf Hitler och ingen annan som vi främst ha att tacka för att fred ännu råder i större delen av Europa, och till honom knytas också förhoppningarna om framtida fred.
  På grund av Chamberlains likväl obestridliga förtjänster om freden kunde det möjligen synas påkallat, att en mindre del av fredspriset tilldelades honom, men riktigast torde dock vara, att intet namn får ställas vid sidan av Adolf Hitlers och fördunkla detta.
  Adolf Hitler är dock vår tids oförliknelige, gudabenådade frihetskämpe, och miljoner människor blicka upp till honom såsom FRIDSFURSTEN på jorden.

  Stockholm den 27 januari 1939
  E. G. C. Brandt, ledamot av riksdagens första kammare

  Posted 11 Jan 2009 at 15:24
 49. Gunte wrote:

  Nu var ju inte apellen för någon demonstration i helgen ”Stöd till Hizbollah” eller ”Utrota staten Israel”, utan stopp för terrorn i Gaza…Men det skiter visst bombliberalerna i. Finns det nån i tåget som sympatiserar med Hizbollah så blir alla som demonstrerar mot mördandet i Gaza Hizbollah-ambassadörer. Den intellektuella härdsmältan är total.

  Jag är stolt över att så många demonstrerade världen över igår mot vad som pågår i Gaza.

  Mödravårdskliniker förärar inte nån bloggpost hos Svansbo? Inte förrän IDF fått ge sin objektiva syn på saken?
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4161981.ab

  Posted 11 Jan 2009 at 15:28
 50. Gunte wrote:

  Fascinerande är att Hizbollah figurerar på inte mindre än 16 av Svansbos bilder. Däremot inte en enda av de fotografier på sårade barn som bars av ganska många i Norrköping.

  Man ser vad man vill se.
  http://flickr.com/photos/svanerik/sets/72157612403069578/

  Posted 11 Jan 2009 at 16:26
 51. Leo wrote:

  ”ett hakkors är ALLTID ett hakkors och symbolisrar Förintelsen. Treblinka, Auschwitz, Belsen för att nämna några namn”

  Ja, även ett överstruket hakkors är ALLTID ett hakkors som symboliserar Förintelsen etc. Ett hakkors som sätts i samband med Israel symboliserar att Israels politik liknar nazisternas – inte att den som ritat plakatet gillar nazism.

  Det är naturligtvis inte så att människor här är SÅ dumma att de inte inser detta. De bara spelar dumma, för att vinna politisk poänger. Det är lågt och inte särskilt trovärdigt.

  Posted 11 Jan 2009 at 18:25
 52. Simon F. wrote:

  Hoppsan! Den gode Lubbe ägnar sig åt historieförfalskning. Medvetet eller av dumhet?

  Sanningen om Brandt här:

  http://bengt_nilsson.tripod.com/Historia/brandt.htm

  Posted 11 Jan 2009 at 23:07
 53. Benny wrote:

  Läs lite om Palestinas band med hitler tyskland, Vad Hamas säger om vad man ska göra med judarna, vad föresten islamistiska grupper värden över säger att man ska göra mot judarna, och resten av oss när judarna e avklarade.

  Så får man antagligen vara dum om man inte fattar att individer märk väl inte alla men många med Hakorset lite snygt med sig under demostrationer utan represailier få visa sin hyllning allternatift lilla förtjusning av tanken på Jude utrotnigen i europeiskt 30 och 40-tal.
  Vilket blir än mer tragekomiskt när man ofta likt nazister i ofentliga samanhang fönekar att den skett.

  Det ständiga tjatet om hakorset skulle vara berätigat som symbol för att beskriva vad judarna gör i palestina frågan är fruktansvärt låg, historie förvanskande och respektlös mot alla dom människor soldater som civila som dog under Hitler tysklands aggretioner.

  Israel har gett palestiner medborgarskap, Israel har gett land till palestinerna, inget annat av dom arab stater som roffade till sig större palestinska områden har gjort detsamma

  Judarna vart instängda i konsentrations läger helt opprovocerat för att utrotas.
  Palestinerna i gaza däremot bidrar direkt själva till dom hinder och inskräkningar i vardags livet i form av israels kontrol genom att så fort man får chansen och bevakningar sanktioner släppts svarar med att spränga civila israeler i luften.

  Israel hade existerat i 3 timmar innan det första anfalls kriget mot dom började, mig vetligen har judar alldrig startat ett anfalls krig mot Tyskland.

  Posted 11 Jan 2009 at 23:10
 54. Skrattar wrote:

  Men är du blind? ser du inte att det är ISRAELISKA helikoptrar som formar ett hakkors? Tycka vad du vill om det men dessa människor är alltså kritiska till nazismen och kritiska till Israel.

  Som jag skrev på FB förrästen. Varför ska inte de som delar en åsikt samlas på samma plats? Varför kan inte liberaler och frihetliga socialister till exempel demonstrera emot FRA?

  Vad är det som gör att Hizbollah anhängare inte kan samlas med sossar?

  Kärlek va? Den här bloggen visar tydligt på att kapitalism aldrig handlat om kärlek.

  Posted 12 Jan 2009 at 15:03
 55. Skrattar wrote:

  Glömde att tillägga. Din retorik är närmast skrämande.
  ”För er som inte känner till Hezbollah, de är som Hamas – en terroristorganisation”.

  Vem är du att kränka det palestinska folkets rätt till självbestämande?
  Vem är du att kränka deras demokratiska rättigheter?
  Hamas blev valt i en jordskredseger.
  Efter att de valts så lovade de att sluta upp med raketbeskjutningarna av Israel.
  De valde bara att följa sitt vallöfte och inte erkänna Israel; en stat som inte existerat på tusentals år. Ett område som alltid kallats för Palestina.

  Men så tog ni ”kärleksfulla, frihetsälskande kapitalister” er friheten att frysa Hamas tillgångar och blockera Egyptens gräns med Gaza och i effekt försökte svälta det palestinska folket till att revoltera mot Hamas. Ni gjorde det inte för att Hamas sköt raketer eller för att de stödde terrorism, nej den officiella anledningen var att de vägrade erkänna Israel. Något som de lovade att inte göra när de blev valda.

  Utifrån det så svalt ni folket och kuppade Västbanken i ett odemokratiskt maktövertagande.
  Det är som det alltid varit: Demokrati passar er endast när de som blir valda i en demokrati följer ER linje och inte någon annans. Fy skäms.

  Posted 12 Jan 2009 at 15:09
 56. Silver wrote:

  Ingen kan väl neka till att hakkorsen på bilderna är en protest mot Israel och inte en. Jag kan i alla fall inte få ihop det på något annat sätt och de som försökt få det till något annat här på sidan har också misslyckats med det. Noterar också att Erik själv noggrant undviker att kommentera detta enkla faktum, vilket också är ett bevis på att hakkorsen inte är en hyllning till Hitler. Erik har nog insett det här i efterhand och skäms över sin blunder. De fullkomligt ovidkommande anmärkningarna från Erik att demonstranterna var ”av arabiskt utseende” och ”bland annat ropade Allah Akbar” är bara pinsamma.

  Annars är det för mig självklart att människor som känner sympati med civilbefolkningen i Gaza (över 800 civila dödsoffer) demonstrerar mot Israels invasion. Vari ligger problemet med det? Däremot tycker jag också att Israel har rätt att försvara sig mot Hamas, men att det som nu sker är oproportionerligt våld. Det är ovärdigt en demokrati att bruka sådant övervåld.

  Posted 12 Jan 2009 at 16:00
 57. Silver wrote:

  ”Ingen kan väl neka till att hakkorsen på bilderna är en protest mot både Israel och nazismen och inte en hyllning till någon av dem.” ska det vara…

  Posted 12 Jan 2009 at 16:02
 58. NiM wrote:

  @Silver

  Skitsnack, hakkorsen är en öppen provokation, inget annat. Jag förundras över att folk är så villiga att välja en sida, när det är så uppenbart att båda sidorna i konflikten spelar otroligt fult. Att Israel svarar med ett militärt ingrepp är inte alls konstigt, men situationen utnyttjas förstås, och likadant är det på den andra sidan.

  Vänsterpacken i Sverige har alltid varit både blinda o blåögda, inte bara i Palestinafrågan, utan överallt där totalitära idéer frodas. Statsfeminismen är ytterliggare ett exempel, och det systematiska införandet av Bodström-samhället.

  Det sorgliga är att våran regering inte visat sig vara mycket bättre. Det är än deprimerande tid.

  Posted 12 Jan 2009 at 16:38
 59. Skrattar wrote:

  Silver sammanfattar allt ganska bra på ett objektivt sätt. Sedan har självklart varje aktion en anledning och där också Hamas raketbeskjutning som kan ses som ett desperat försök att tvinga Israel till någon sorts dialog med det folkvalda Hamas.

  Hela sitautionen där nere är väldigt tragiskt varför jag hoppas att en dag både ”Palestina” och ”Israel” utplånas som stater. Det behövs inte fler krig där nere, först korskrigen sedan det muslimska motanfallet och nu det judiska herraväldet.
  Vi behöver en fredlig, sekulär stat som tar han dom de religiösa monument och värderingar som föddes där.

  En stat som bygger på kärlek och inte hat.
  Därför är det egentligen fel att ta någons sida i konflikten och det enda rätta är att kräva ett stop på konflikten.

  Posted 12 Jan 2009 at 16:39
 60. Zev wrote:

  Den historiskt bildade ser naturligvis förekomsten av hakkors i demonstrationer mot Israel som en symbol för en naturlig efterkrigsfortsättning på det samarbete mellan araber och nazister som var intimt före och under Andra Världskriget .
  http://66.102.1.104/scholar?hl=sv&lr=&q=cache:Wml1CsiYYPEJ:www.matthiaskuentzel.de/texte/matthias_kuentzel_-_ns_antisemitism_arab_world.pdf+german+thesis+on+cooperation+between+Nazi+Germany++and+palestinian+arabs

  Posted 12 Jan 2009 at 19:47
 61. Skrattar wrote:

  lol..,
  Och jag antar att när fredsdemonstranter har Bush med ett hakkors i på pannan så är det även då för att illustrera det nära sammarbetet som fredsdemonstranter haft med nazismen?

  Nej någon gräns på dumheterna får det vara, inse faktum eller håll käft.
  Eller ännu bättre, gå och fråga dem på nästa demonstration.

  Posted 12 Jan 2009 at 19:55
 62. Benny wrote:

  Nej skrattar, när organisationer som hade samarbets med hitler i frågan den slutgiltiga lösningen för judar, och har starka historiska band till nazismen som ex hamas, och somHatar judarna över allt annat och vill utrota judarna bär hakorset har det den betydelsen.

  När personer i demostrationer mot Bush har det samma är det bara ett utryck för otroligt små historiekunskaper, liten förmåga att kunna tolka sin samtid i ett historikt perspektiv och ett hån mot offren för Nazi tyskland.

  Med andra ord bara ett billigt obbildat sett att försöka demonisera Bush för att ge sken av att hans politik är likvärdig med den under 3 riket.
  Iof är dom ända som går på det redan frälsta eller nyttiga idioter, men men ändå en viktig skillnad.

  Därmed inte sagt att Islamismens fula tryne är på plats med sina hakors även på sådana demostrationer.

  Posted 12 Jan 2009 at 20:52
 63. Micke wrote:

  Det sorgliga är att våran regering inte visat sig vara mycket bättre. Det är än deprimerande tid.

  Du har inte funderat på prozac?

  Posted 12 Jan 2009 at 23:27
 64. Micke wrote:

  lubbe ferrysson skriver:
  11 januari 2009 kl 15:24
  Nu är det så att Stjernkvist inte är den första sosse som flirtade med hakkors:

  Ja hur var det med det där Ferryson?

  Vi vet ju nu att Mona är nazist och vill utplåna Israel och du jobbar på att bevisa att hela idearvet är nazistiskt.

  Det känns skönt att veta att du lägger fram relevanta bevis för dina teser.

  Ingen relativism där inte.

  Posted 12 Jan 2009 at 23:31
 65. Markus wrote:

  Micke: ”Vi vet ju nu att Mona är nazist och vill utplåna Israel och du jobbar på att bevisa att hela idearvet är nazistiskt.”

  Nej Micke, det är Hamas som är nazistiskt. Mona har bara problem med att de vill demonstrera tillsammans med henne.

  Posted 13 Jan 2009 at 0:05
 66. Skrattar wrote:

  Men för i helvete. HAMAS fanns inte under 1930-talet.
  Faktum är att det går rykten om att Israel hade ett finger med i spelet vid skapandet av Hamas för att man ville slå ner på Al-Fatah.
  Sen när Hamas vann de demokratiska valen så tyckte man inte om det heller och då plötsligt skulle Hamas bort.

  Vad du tycker är billigt eller inte att demonisera är din ensak.
  Vilken människa som helst fattar att det demonstranterna på Sergels Torg gör när de ritar ISRAELISKA strisdhelikoptrar i hakkors form så är det för att att de likstället ISRAEL med Nazisterna.

  Bra, dåligt, rätt eller fel? Det får du själv avgöra som individ men kom snälla inte med dessa dåraktiga påstående om att de hyllar nazismen på denna demonstration.

  Varför är det då Israeliska helikoptrar? Hyllar de Israel också kanske?
  *dumhuve*

  Posted 13 Jan 2009 at 3:53
 67. Benny wrote:

  Dit Svar, ”Men Förhelvet Hamas fanns inte på 30 ”

  Jisses!

  Nej, Hamas fanns inte på 30 talet; däremot fanns dom facistiska grupperna inom palestinerna som hade samma facistiska syn på sin omvärld som Hamas och jobbade politiskt mot samma mål som dagens hammas, dvs Utrota Judarna från Arabiska halvön.
  Det har ju visat sig att det inte bara finns ett ideologiskt arv från dom grupperna i dagens Hamas utan även släkt band.
  Hamas är ett arv från den tiden.

  Sedan skratar, när Hamas och deras kompisar i libanon på kort eller filmer under militär parader eller i mindre sammanhang gång på gång unisont gör Hitlerhälsningar vem vad hyllar man då?

  Sedan det går rykten om att israel skapade Hamas, japp det går rycke om att Mc donalds sjänker dags kassor till Israel också.

  Ide grunden som Hamas vilar på ,och gruperingar som tänker som hamas har alltid existerat där som ett arv från 30-talet knappast ngt israel behövde uppfinna åt dom.

  Posted 13 Jan 2009 at 9:33
 68. Skrattar wrote:

  Ryktet mynnar i CIA rapporter och har även diskuterats av flera kongressledamöter bland annat Ron Paul.

  Vad de gör eller inte gör på en annan plats vet jag inte.
  Det är så in i helvete uppenbart vad det ska symbolisera här att ifall du inte fattar det så lever du i en jävla värld av önsketänkade.

  Har inget mer att säga till dig. Hej svejs.

  Posted 13 Jan 2009 at 13:14
 69. Anders wrote:

  På vilket sätt är det fel att bära en Hezbollah flagga? Hezbollah är endast terrorstämplat av 6 länder, däribland USA: som terrorstämplar alla organisationer som gör motstånd, och sen England som går hand i hand med USA.. Inte ens FN eller EU ser Hezbollah som en terrororganisation. Så därför är det verkligen inget fel med att gå och bära på en flagga.
  I rest my case

  Posted 13 Jan 2009 at 18:49
 70. mm wrote:

  Anders:
  ”På vilket sätt är det fel att bära en Hezbollah flagga?”

  Ja du, Anders.
  Som Cornelis sjöng: ”Och de marscherar än…”

  Posted 13 Jan 2009 at 20:43
 71. Eva Svensson wrote:

  Rädda oss från islamifiering och antisemitism!
  http://www.petitiononline.com/tap12009/petition.html
  Detta är en länk till ett upprop till FN att som kräver att Hamas ska ställas inför krigsrätt. Underteckna det och skicka vidare till alla era vänner som värnar om Sveriges framtid!

  Posted 09 Feb 2009 at 18:10
 72. Hariri wrote:

  Din dumma idiot, du har ingen aning om vad du bloggar om. Självklart vill hezbollah utrota alla judar som förgör libanon, men du kan inte påstå att de vill utrota ALLA JUDAR. men jag själv som är libanes hoppas att de utrotar hela jävla israel och palestina får tillbaka de som tillhör dom. Din okunniga fitta.

  Varma hälsningar Hariri

  Posted 09 Feb 2009 at 20:20

Trackbacks & Pingbacks 1

 1. From Mathias Sundin on 10 Jan 2009 at 19:07

  S, v, kommunistpartiet och Hizbollah: http://tinyurl.com/85xka5