Vi får betala för vänsterns våld

ESF rullar vidare i Malmö, och som vanligt när folk ute på vänsterkanten samlas blir det våld. Som vanligt har medierna en stor förståelse för det som inträffat. De som vandaliserat benämns som ”aktivister”. Polisen var också väldigt nöjd att de här aktivisterna fick ha sin fest. Eva-Gun Westford, skånepolisens presstaleskvinna:

- Vi beklagar naturligtvis klottret och de sönderslagna rutorna. Det ser bedrövligt ut på Föreningsgatan. Men vi är glada att vi beslutade att den här festen skulle få genomföras. 

Saneringen av Föreningsgatan kommer kosta 70 000 kronor så man undrar ju en smula vad polisen är så nöjd över.

Fakturan borde skickas till European Social Forum, men det är mer en formsak. Jag har svårt att tro att ESF står på egna ben. Liksom ligisterna på Föreningsgatan är det någon annan som betalar för ESF och vänsterorganisationerna. Det är vi skattebetalare som får stå för ”aktivisternas” nota.

Det som driver ”aktivisterna” är socialism, en ideologi byggd på våld. Men de flesta kidsen som vandaliserat i Malmö är inga proletärer. Det är välmående medelklassbarn som har lämnat mammas och pappas bostadsrätt för att gå ut och ha lite roligt på andras bekostnad. 

Vänstern tycker det är helt OK med lite våld på sina aktiviteter, så räkna med att skattepengarna kommer fortsätta flöda. De som får betala är vi vanliga människor:

När Sydsvenskan nu på morgonen pratar med Ann-Britt Pettersson och Kerstin Vertus, som driver frisörsalongen Blåskägg, är de upprivna och stressade. De fick samtal från kunder under natten om att deras salong blivit nerklottrad. Även en ruta har krossats. 
– Det är för jävligt, säger Kerstin Vertus. 
– Frisör är inget du tjänar pengr på. Särskilt inte i vår ålder. Vi har haft våra glansdagar. 

Hennes kollega Ann-Britt Pettersson tillägger: 
– Vi får väl jobba gratis några dagar. 

Se även Ingerö.

Comments 94

 1. Fredde wrote:

  ”Vänsterns” våld? Så nästa gång nazzarna samlas för marsch och någon bög eller jude stryker med så tar du på dig ansvaret eller?

  Posted 20 Sep 2008 at 15:29
 2. Riefenstahl wrote:

  Den bistra sanningen är att på nasse-demonstrationerna är det återigen vänstern som bråkar och förstör! Ni är helt värdelösa!

  Posted 20 Sep 2008 at 15:58
 3. Micke- wrote:

  Tragisk är att både att både judar och bögar åker dit när vänstern demonstrerar…

  Posted 20 Sep 2008 at 17:20
 4. Tant Nilla wrote:

  Av de 10.000 demonstrerande i det långa festliga tåget genom Malmö kunde jag från min upphöjda plats se 30-40 svartklädda, maskerade POJKAR, som förmodligen anslutit sig enbart för att förstöra syftet med demonstrationen. Jag tyckte liksom övriga åskådare från mina fönster att det var konstigt att inte Polisen gripit in från tvärgatorna och splittrat dem utan lät dem passera. Demonstrationsfrihet? Alla visste vad de hade i tankarna – eller hur? Men att ett så procentuellt litet antal skulle dra ner värdet av hela ESF-arrangemanget och att andra ska förtala detta ungdomsengagemang är oförskämt. Var inte rädd, du Erik – SEB har gedigna resurser att reparera uppkomna skador, som även jag tycker var helt onödiga, ska du veta! Och Malmö kommun klarar nog att fräscha upp Föreningsgatan – i stadskassan finns det gott om skattepengar till både det ena och det andra som inte alla malmöbor får glädje av. På andra centrala gator får man vada upp mot en månad i avskräde i väntan på städdagen så det ordnar sig – var inte orolig!

  Posted 20 Sep 2008 at 18:11
 5. Åbo wrote:

  Kolla bara på marschen i Salem varje år. Vilka är det som stökar; jo, vänsteraktivisterna och annat vänsterpack.
  Kolla på kravallerna i Göteborg, vilka stökade?
  Alltså hur kan man vara så förd bakom medias bild av vänsteraktivister att man kan säga att de är mindre hemska än nazisterna?
  Same shit, different name.

  Jag undrar, precis som skribenten, hur mycket av vänster-förstörelsen vi skattebetalare måste pynta varje år…

  Och om ni fortfarande inte tror att vänstern är minst lika hemsk som extremhögern: Var det inte så att Stalin mördade en hel del människor och hade koncentrationsläger även han? Nordkorea, lika så.
  Socialism – minst lika hemskt som nazism…

  Posted 20 Sep 2008 at 19:43
 6. junk wrote:

  den här bloggaren är uppenbarligen en högertomte i mängden. fattar inte att jag orkar skriva en kommentar…
  läs dn:s variant som fokuserar åtminstone något mindre på minoritetens våld till förmån för den stora massans vilja till förändring.
  http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=147&a=830584

  Posted 20 Sep 2008 at 21:01
 7. Urban wrote:

  Nej men Tant Nilla här också som skriver samma sak i alla bloggar uppenbarligen. Nåja det är väl svårt att hitta på nya texter förstår jag.

  junk > Tja du de har redan kastat lite flaskor på polisen idag, krossat några skyltfönster, klottrat ned lite. men ta det lugnt polisen nya taktik enligt deras chefer är väl att inte kränka någon genom att gripa folk. Så Malmö är ert i natt, bara att röja på.

  Posted 20 Sep 2008 at 22:17
 8. Olbap wrote:

  Om de kommunistiska ”massorna” nu motsatte sig våldsverkarna och vandalerna, hur kommer det sig att de inte stoppar ”våldsverkarna”? Kan det vara för att de själva sympatiserar med dem och är mänskliga sköldar för dem?

  Och fattar inte dessa hatvänsterns stormtrupper, att den dagen islam tar över i Europa så kommer de att bli huvudet kortare, snabbare än vad både judar och kristna lär bli det, varför? Jo, för att islam hatar bögar, flator, HBTare, ateister, satanister, antiglobalister och andra s.k. radikaler.

  Posted 20 Sep 2008 at 22:41
 9. Didde wrote:

  SvD: ”En mängd organisationer, allt från svenska miljöpartiet till Kommunistiska Arbetarepartiet i Iran, deltog. Talkörer ropade på frigivning av den kurdiske livstidsdömde ledaren Abdullah Öcalan. Andra ropade slagord till förmån för Fidel Castro och de sydamerikanska presidenterna Evo Morales i Bolivia och Hugo Cháves i Venezuela.”

  Politiska flyktingar finns överallt, kanske dags för allt vänster-patrask att begära politisk asyl i Bolivia eller Venezuela? För en sak ska ni veta, ni är inte omtyckta eller uppskattade här i landet! Ni kostar bara pengar som kunde användas till bättre saker..
  Avskyr personligen nazister men håller med föregående talare om att det är AFA/liknande som ställer till med bråken..

  Posted 20 Sep 2008 at 22:52
 10. H Palm wrote:

  Ha ha ha ha … ehh … host-host … ja … det var väl bara det …

  Posted 20 Sep 2008 at 23:37
 11. benke wrote:

  Som vanligt så är det vänstern som förstör. Förvånad? Några kommentarer i detta forum är högst obildade. När skinheads demonstrerar så går det inte obemärkt förbi. Om så en flisa av en bilruta går sönder så är vänstermedia där omedelbart. När kommunister slår sönder halva stan, som i götet 2001, så stryks analfabeterna medhårs av media. Kommunismen är destruktiv. Den som inte fattar det har inte rösträtt.

  Posted 21 Sep 2008 at 1:27
 12. leif wrote:

  vänstern förstör och njuter sen av kapitalimsen. sen kommer kamrat storkäft, h palm och andra och gnäller när erik säger som det är. kul att ni har så trist medan jag har varit ute på rejält party! :)

  Posted 21 Sep 2008 at 4:44
 13. Zeus wrote:

  Fy fan vilka äckliga jävla drägg och lowlifes till människor. Jag är en motståndare till polisvåld och gillar inte polisen särskilt mycket pga de lagar de i dag representerar och försvarar men jag skulle jubla om man för en gångs skull utförde sitt jobb i sådana här fall, gärna med hårdhandskarna på. När man för en gångs skull har en legitim uppgift framför sig, att upprätthålla liv, frihet och egendom, då står man och tiittar på och gläds över att det inte ”var värre än ett par förstörda månadslöner för vanligt folk, det är ju kul att ungdomarna har fått ha sitt lilla roliga”. Men när det jagas MS-sjuka kvinnor som odlar sitt eget hasch för egen medicinering i enlighet med internationell medicinsk praxis, då ska fan piketstyrkan ringas in typ.

  Jag kräks. Ärligt talat, jag spyr på denna grova orättvisa som hör hemma i ett tredje världsland.

  Posted 21 Sep 2008 at 12:14
 14. Kamrat Storkäft wrote:

  Leif: Har ditt partande och dåliga stavning en koppling? :)

  Posted 21 Sep 2008 at 13:21
 15. ÄRRHÅ wrote:

  Det är lättare att samlas runt något man hatar än något man älskar. I ESF hatar man frihet och demokrati och med sig får man, som du säger, en mängd medelklassungar som gärna vandaliserar och slåss lite för att få uppmärksamhet i medierna.

  Posted 21 Sep 2008 at 15:57
 16. Johan wrote:

  Men såna här antifascister behövs inga fascister.

  Posted 21 Sep 2008 at 16:54
 17. Kuno wrote:

  Fin liten skock gapande högerdrängar du har här Erik.
  De svartklädda vänstersabbarna var inte inbjudna till EFS, således inget med EFS att göra. Taktiken att låta de hållas var uppenbarligen god då dessa svartklädda just förväntade sig att poliskåren skulle gå på dem hårt. Hårdhanskar skulle ha gett de svartklädda vatten på deras kvarn och utlöst än mer förstörelse. Det vet må hända inte amatören med högersympatier men det vet experter.
  Att andra demonstranter inte körde bort dem var av samma anledning. Vissa av dessa svartklädda är riktigt hotfulla och letar bokstavligen bråk oavsett politisk bakgrund. Det fick vissa som var inbjudna till EFS varsna. Taktiken var således att inte gå i konfikt med dem, vilket också visade sig fungera då den stora demonstrationen på 10 000 personer förflöt med blott några kastade flaskor (från svartklädda).
  Enligt polisens talesman har de goda förhoppningar att lagföra de skyldiga till vandalismen som skedde natten innan. Att då skylla EFS för vandalismen är Guilt by association och sådant sysslar väl inte Erik med, eller?
  Vidare kan man konstatera att allehanda handlare, hotell, restauranger m.m. bedrev lysande affärer under EFS dagarna då deras kundunderlag ökade med flera 1000% , något som borde glädja en högerdräng.

  Posted 21 Sep 2008 at 19:51
 18. Roberth Ström wrote:

  Vänsterslödder! Dessutom vad fan sysslade polisen med?

  Posted 21 Sep 2008 at 21:25
 19. Kuno wrote:

  >Vänsterslödder! Dessutom vad fan sysslade polisen med?

  Käre högerdräng Robert Ström. Polisen gjorde precis det som de var satta att göra. De utförde ett gott jobb. De personer som sysslade med vandalisering kommer att lagföras. Precis som sig bör.

  Posted 21 Sep 2008 at 21:57
 20. Stenkastande våldpsykopat från helvetet wrote:

  Högern= frihet för dom som har pengar
  Vänstern=frihet för alla

  Dom som kastade flaskor vara bara där för att bråka, dom va inte ens engagerade politiskt, Dom som ordnade med blocket va inte ens maskerade, men när folk började hutta flaskor, fick alla maskera sig, för att inte råka i polisens klor efteråt.
  Polisen var inte alls passiva. Kravallpolisen stog still och lekte oberörda, medans civilare upprepade gånger bröt sig in i tåget för att gripa folk.

  Posted 22 Sep 2008 at 7:38
 21. ClaesW wrote:

  Högern visar sin precis var de står i denna tråd. Nazister är bättre än vänsterkidsen för att *wait for it* de går i raka led!

  Mmmmm

  Posted 22 Sep 2008 at 7:38
 22. Roberth Ström wrote:

  vänstern frihet för alla? Ja i drömmarnas land kanske. Kalla mig inte högerdräng tack! Jag är varken eller!

  Posted 22 Sep 2008 at 7:49
 23. Kuno wrote:

  >Kalla mig inte högerdräng tack! Jag är varken eller!

  Käre Robert Ström. ALLT du skrivit hittills visar att du är högerns dräng.

  Posted 22 Sep 2008 at 9:29
 24. Kuno wrote:

  >Kravallpolisen stog still och lekte oberörda, medans civilare upprepade gånger bröt sig in i tåget för att gripa folk.

  Deras uppgift vara att inte provocera. Kallar du det att leka så…
  Det finns uppgifter om att danska civilklädda poliser var där och störde. De ska ha blivit utpekade av EFS folk och bortkörda av svensk polis.

  Posted 22 Sep 2008 at 9:42
 25. Roberth Ström wrote:

  Kuno det är rimligt att vilja ha ordning och reda eller hur? Att företagare inte ska mötas av trasiga skyltfönster osv. Eller är det fel tänkt av mig?

  Posted 22 Sep 2008 at 10:13
 26. Kuno wrote:

  >Kuno det är rimligt att vilja ha ordning och reda eller hur? Att företagare inte ska mötas av trasiga skyltfönster osv. Eller är det fel tänkt av mig?

  Hade du bemödat dig med att läsa tråden utan blåfärgade linser hade du sett att på den punkten tycker vi lika. Det är på punkten guilt by association som vi skiljer oss åt.

  Posted 22 Sep 2008 at 10:38
 27. ClaesW wrote:

  En klassisk högerformulering det där, ”slödder”. Vissa människor är ”rediga”, andra är ”slödder”. Man behöver inte veta någonting om detta ”slödder” för att få döma dem. Det räcker med att sitta på sin arbetslösa röv och skrika ut sina unkna otidigheter.

  Posted 22 Sep 2008 at 11:55
 28. Roberth Ström wrote:

  Kuno dags att du öppnar ögonen men det är klart vänstern är ju bara lite busiga ungdomar….. Clabbe W vad gör du själv? Oavsett vem som kastar sten så är det slödder!

  Posted 22 Sep 2008 at 12:50
 29. Tobbe J. wrote:

  Stenkastare är slödder i Iran och Arabien när dom dömer folk till stening och tvingar sina barn att kasta mot soldater. Stenkastarna i Malmö är typiskt vänsterslödder som lever på föräldrar eller bidrag.

  Posted 22 Sep 2008 at 14:02
 30. lubbe ferrysson wrote:

  Samma cirkus varje gång röd eller brun vänsterpack demonstrerar för ”bättre värld och socialrättvisa”. 10000 ”fredliga” aktivister kan inte ingripa mot ”några” våldsverkare. Varför skulle de göra det. Det är deras stormgrupper och man får gratis reklam. Vem skulle annars bry sig om en gäng losers vars förvirrade ideologi gick till graven 1989. Man bör göra organisatörer ansvariga för det som händer.
  Förresten på programmet var också kamp mot judeherravälde. Vet någon hur det slutade med den tillställningen?

  Posted 22 Sep 2008 at 18:59
 31. Kuno wrote:

  >Man bör göra organisatörer ansvariga för det som händer.

  Hör och häpna! Lubbe Ferrysson vill göra de som organiserade EU-toppmötet i Göteborg och besöket av George Bush ansvariga för kravallerna i Göteborg 2001.

  Posted 22 Sep 2008 at 20:38
 32. Kuno wrote:

  >Kuno dags att du öppnar ögonen men det är klart vänstern är ju bara lite busiga ungdomar…..

  Herrn får nog bestämma sig för vad det är han vill diskutera.

  Posted 22 Sep 2008 at 20:43
 33. markus wrote:

  Tant Nilla: det var långt fler än 30 som maskerade sig i det långa tåget, och det var både tjejer och killar. jag vet.

  dessutom så har ESF främst ett ”internt” värde hos de som deltog i ESF, oavsett vad du/media/nån annan tycker om maskering.över lag var det ett lugnt ESF.

  reclaimet hade bra musik, folk dansade, men slutade ganska snart efter det hade kommit igång ordentligt.

  Posted 22 Sep 2008 at 20:51
 34. Kuno wrote:

  >Förresten på programmet var också kamp mot judeherravälde. Vet någon hur det slutade med den tillställningen?

  Hela programmet finns här så den så ärlige och hederliga Lubbe Ferrysson kan ju peka ut det.

  http://www.esf2008.org/program

  För Lubbe Ferrysson har väl inte sysslat med något så unket som desinformation?

  Posted 22 Sep 2008 at 20:51
 35. sidekick wrote:

  Och under tiden klubbade högern igenom FRA-lagen, klappade varandra på axeln och gav alla tysta medlöpare minst 50 000 i löneförhöjning för sin goda förmåga att tiga och lyda. Så nu är det ju extremt viktigt att försöka byta samtalsämne..

  Posted 22 Sep 2008 at 20:59
 36. antikuno wrote:

  http://sydsvenskan.se/opinion/aktuellafragor/article365094/Obehagliga-inslag-pa-ESF-seminarierna.html

  Posted 22 Sep 2008 at 22:16
 37. Kuno wrote:

  Förmodar att (finländaren?) antikuno var på något av dessa seminarier. Eller återstår enbart Sydsvenskans prediktion? Sydsvenskan rapporterade även att attacker mot flera apotek var i görningen under EFS. Dessa skulle attackeras för att de sålde sexhjälpmedel till kvinnor. Allt enligt den så oberoende högerdrängtidningen Sydsvenskan. De må ha en å annan duktig skribent men den blaskan är noll att lita på i dessa sammanhang om man är en sanningssökare. Sanningssökare är förvisso inte högerdrängen, alltså duger den som bevis.
  Tunnt och grunt, fixa och trixa, lappa och laga med samma sedvanliga usla resultat.

  Posted 22 Sep 2008 at 22:41
 38. leif wrote:

  markus tror inte ett skit på de du skriver. vänstern var ute för att förstöra. att de var ett lugnare erclaim än vnaligt är ju bara skratt retande. du menar att man bara förstörde 100 glas urotr istället för 200?

  näe ta och skaffa ett jobb. hitta någon bra antroponör att jobba för.

  Posted 23 Sep 2008 at 5:29
 39. antikuno wrote:

  Den 10 Oktober firar vi 1276 års jubileum av Karl Martells seger över de invaderande muslimerna, vid Poitier i södra Frankrike. Utan den segern hade vi kanske varit muslimer idag.

  Posted 23 Sep 2008 at 10:49
 40. Kuno wrote:

  >Utan den segern hade vi kanske varit muslimer idag.

  Och antonkuno hade varit lika lycklig som nu.

  Posted 23 Sep 2008 at 12:49
 41. antikuno wrote:

  http://blogg.svd.se/ledarbloggen?id=9267

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3354434.ab

  Kuno och hans vänner i aktion

  Posted 23 Sep 2008 at 13:40
 42. Roberth Ström wrote:

  Snart är vi muslimer ändå om vi inte ser upp!

  Posted 23 Sep 2008 at 13:40
 43. leif wrote:

  precis snart får vi ligga och be mot mekka om mona salin får som hon vill. otroligt! hon gnäller på svensk kultur men tycker det är skit kul med turkiskt kvinno förtryck och andra ”traditioner”

  Posted 23 Sep 2008 at 15:05
 44. Kuno wrote:

  antikuno fortsätter med sina betydelselösa klipp och klistra- inlägg. Tunnt, magert, tanigt, utspätt, vattnigt, svagt, sprött innehållslöst och ytligt kunde varit en beskrivning av den nuvarande regeringen men passar som alltid även in på högerdrängarnas försök till polemik. 2 st artiklar vars innehåll redan bemötts. Behöver antikuno läsa artiklarna flera gånger för att förstå att de säger samma sak och fortfarande inte stämmer? antikunos klipp/klistra blir än mer infantilt när man beaktar tiden som förflutit sedan artiklarna skrevs.
  anton har som bekant inte varit på dessa seminarier, inte heller har de som skrivit dessa framtidsiande artiklar. Revisionen av deras spådom är det tyst om.

  Posted 23 Sep 2008 at 15:46
 45. Kuno wrote:

  >Snart är vi muslimer ändå om vi inte ser upp!

  Det skulle vara ett stort steg till insikt för herr Ström om så var fallet. Det kommer dock tyvärr aldrig ske, dvs det stora steget till insikt i herr Ströms fall.

  Posted 23 Sep 2008 at 15:50
 46. lubbe ferrysson wrote:

  Kuno:
  Lubbe Ferrysson vill göra de som organiserade EU-toppmöte och besöket av Bush ansvariga…

  Sign. Kuno verkar veta någonting som svenska massmedia missade. Så det var egentligen EU-maffia och kapitalet som organiserade pöbelupplopp och vandalisering vid kravallerna i Göteborg? Det skulle förklara varför räkningen hamnade hos svenska skattebetalare. Var Bush personligen också inblandad i krossande av skyltfönstren?

  Annars stort tack för programmet angående årets kamp mot imperialism och judarnas herravälde. Fighter and Lovers som ska skaka galler i Danmark var visserligen med, också brunröd drägg från Fibban, men annars var det tunt med tunga namn. Här krävs skärpning till nästa gång. Men en gång till, tack för rolig läsning.

  Posted 23 Sep 2008 at 16:45
 47. Nicklas Eriksson wrote:

  Vad är det som säger att det inte var Malmös LUF-chapter som maskerade sig och gick in och slog sönder lite rutor?

  Posted 23 Sep 2008 at 17:15
 48. ove deijborg wrote:

  trashvänstern trashar. det hörs liksom på namnet. allt annat är ren bonus. för befolkningen och affärsinnehavarna.

  Posted 23 Sep 2008 at 17:31
 49. Antikuno wrote:

  För att travestera Shakespeare: Upp stiga orden, tanken stilla står. Kunos usla inlägg aldrig himlen når.

  Posted 23 Sep 2008 at 18:00
 50. Bulten i Bo wrote:

  Hidden powers and the global elite var visst titeln på ett sedemera inställt seminarium på ESF som visst fick några representanter från någon folkgrupp att tro att det var de som avsågs med ”global elit”.

  För att inte framstå som antisemit får jag väl tillstå att jag absolut inte betraktar de som reagerade som någon elit, snarare tvärtom!

  Posted 23 Sep 2008 at 18:48
 51. Kenny starfighter wrote:

  När jag (genom kapitalismen) blivit ekonomiskt stabil nog ska jag donera pengar utav bara fan till den här bloggen bara för att den är så skön! Bra skrivet Erik(som vanligt)!

  Posted 23 Sep 2008 at 19:09
 52. Antikuno wrote:

  För Kuno och andra är denna organisation raka motsatsen till elit .
  http://si-info.org/index.php?id=279

  Posted 23 Sep 2008 at 19:44
 53. Silver wrote:

  antikuno –> Och om vi hade varit muslimer idag är ju det knappast något vi beklagat, eftersom det då varit vår enda verklighet. Ganska ointressant resonemang, faktiskt.

  Posted 23 Sep 2008 at 21:32
 54. Antikuno wrote:

  Vi som inser skillnaden mellan att leva i en demokrati och i en islamofascistisk diktatur firar 10/10 att Karl Martell besegrade morer och saracener vid Poitier 732 e.kr.

  Posted 23 Sep 2008 at 21:50
 55. Tom wrote:

  Hellre högerdräng än vänsterhjon.

  Posted 24 Sep 2008 at 0:25
 56. Kamrat Storkäft wrote:

  Antikuno: Här fattar jag inte riktigt hur du tänker. Kristendomen har ju förtryckt oss europeer i hundratals år. Skälet till att de kristna länderna har mer demokrati än de muslimska beror på att kristendomen tappat sin makt över oss europeer. Varför skulle inte samma utveckling kunnat skett om vi varit muslimer?

  Posted 24 Sep 2008 at 8:38
 57. Silver wrote:

  Antikuno –> Min poäng är bara att om nu araberna vunnit i slaget vid Poitiers och invaderat det vid den tiden fullkomligt efterblivna Europa, hade ganska mycket kunnat hända under de 1276 gångna åren som förändrat historien på andra sätt. Kanske hade inte digerdöden nått Europa och sparat 25 – 50 miljoner människoliv, kanske hade det trettioåriga kriget inte inträffat och sparat 20% av Europas befolkning, kanske hade inte Europa koloniserat Amerika och utrotat 90% av urbefolkningen där, kanske hade inte Hitler och Stalin kommit till makten och sparat miljoner och åter miljoner människors liv, kanske hade ett Europa under Islam istället för germanska barbarer utvecklats till ett fredligt samhälle? Vem vet, kanske hade en arabisk seger vid Poitiers varit det bästa för mänskligheten? Och vi hade inte vetat något annat eftersom det då varit vår enda verklighet.

  Posted 24 Sep 2008 at 8:39
 58. Antikuno wrote:

  Behövs inte en massa ”om” . Bara att kolla hur muhammedanska stater utvecklats och se hur de kristna har gjort de.

  Posted 24 Sep 2008 at 9:33
 59. Silver wrote:

  Antikuno –> Det var ju du själv som började med ”om”. Du vill ju fira Martells seger därför att ”om” han inte segrat hade Europa… etc… Vad är din poäng, egentligen? Du verkar inte ha någon, i alla fall ingen dom går att sätta in i en historisk kontext.

  Posted 24 Sep 2008 at 10:26
 60. Kamrat Storkäft wrote:

  Den där antikuno verkar vara en riktig retoriker…….trist då frågeställningen om hur Europas utveckling hade blivit ifall vi varit muslimer under gångna århundraden är riktigt intressant.

  Posted 24 Sep 2008 at 10:47
 61. Gabriel wrote:

  Vi kan väl lika gärna fira Martin Luther, eller varför inte evangeliska unionen i Lünenberg 1586 när vi ändå håller på, utan dessa hade Sverige fortfarande befunnit sig under papisternas hegemoni. I annat fall kan vi väl även fira kristendomens seger över det hedniska Sverige i och med Ansgars missionerande…

  Posted 24 Sep 2008 at 12:33
 62. Antikuno wrote:

  Verkligheten idag i den muhammedanska världen ger bra ledning till hur vi hade haft det som muselmaner och nu får man väl hålla sig till de Gabriel.

  Posted 24 Sep 2008 at 12:45
 63. leif wrote:

  om vi hade varit musilmer hade väl marx gjort de ännu värre än det blev nu. både muslimer och kommunister… *ryser*

  inga sköna knull med någon brud man raggar upp på fredagen. alla hade haft slöja och folk hade varit stela som tusan.

  Posted 24 Sep 2008 at 12:52
 64. Antikuno wrote:

  Och nu firar vi väl Martell den 10:e Oktober.

  Posted 24 Sep 2008 at 12:56
 65. Gabriel wrote:

  ”inga sköna knull etc.” Det är ju en sanning med modifikation, under artonhundratalet fick minnsan framförallt perserna en rejäl slev med sk*it eftersom dom upplevdes övererotiska och promiskuösa av det pryda viktorianska samhället som ansåg det barbariskt. Nu råder det omvända, våra promiskuösa och liberala föreställningar ska på export. Men då är det är väl bara att ta sig en titt på hur Iran (perser, som du vet) såg ut innan islamiska revolutionen.
  Hur svårt är det att se de politiska konnotationerna invävda i dåligt förtäckta religösa termer? Precis samma politisk-religiösa symbios råder i USA hos den kristna högern som lagstadgar om moraliska spörsmål i ett land där det är politiskt självmord att säga att man inte tror på gud. Hur många ateister sitter i senaten tror du?

  Posted 24 Sep 2008 at 14:05
 66. Kamrat Storkäft wrote:

  Leif: Du vet väl att marxismen är en materialistisk ideologi/vetenskap? Marxism och religion går alltså inte ihop. Sedan är det väl knappast frikyrkobrudar du raggar upp på fredagarna? Hotet om evigt lidande i underjorden brukar lägga band på folks sexuella hunger.

  Posted 24 Sep 2008 at 14:17
 67. Silver wrote:

  antikuno –> Har jag uppfattat dig rätt om jag utgår från att du anser att religion är den enda historiska drivkraften?

  Posted 24 Sep 2008 at 14:18
 68. Antikuno wrote:

  Nej, Silver. Men av mycket stor betydelse för hur det blev när muhammedanismen utbredde sig genom krig från medeltiden. Också ligger lutheranismen bakom framstegen i väst.

  Posted 24 Sep 2008 at 14:52
 69. Gabriel wrote:

  Är det inte närmare till hands att ”liberalerna” här på bloggen nästa år firar att det är 517 år sedan man fördrev både judar och muslimer från Spanien. På så sätt förvaltar ni både det historiska och samtida arvet. Två flugor i en smäll, så att säga…

  Posted 24 Sep 2008 at 15:18
 70. Silver wrote:

  antikuno –> Du menar, korrigera mig gärna, att Kristendomen (eller ”Lutheranismen”, som du kallar den) ligger bakom framstegen i väst, dvs religionen är alltså den drivkraft som grundlagt vårt välstånd? Av ditt exempel med Islams utbredning genom krig läser jag mellan raderna och kommer fram till att du anser att Kristendomen inte spridits med våld.

  Slå nu, till att börja med, upp följande i en historiebok: korståg, Al Andalus, Henrik Sjöfararen, häxprocesser, slavhandel, kolonialism, ”Terra Nullius”. Det blir intressant läsning för dig!

  Posted 24 Sep 2008 at 15:28
 71. sidekick wrote:

  Antikuno: hur stor religiös fundamentalistisk drivkraft anser du finns bakom skapandet av Israel?

  Posted 24 Sep 2008 at 17:15
 72. Antikuno wrote:

  Den kalvinistiskaoch lutheranska idé som säger att det är en gudi behaglig gärning att arbeta i sitt anletes svett är en förklaring till Västeuropas tidiga industriering och överlägsna teknologisering.
  Judar är en etnisk grupp förutom en religiös. De har ockso en tradition av att vara duktiga i den här världen. Det är därför israel är så framgångsrikt

  Posted 24 Sep 2008 at 17:30
 73. Kamrat Storkäft wrote:

  Antikuno: Visst, Weber har många poänger i sin analys av religionens påverkan på arbetsmoral och kapitalismen. Dock rörde ju diskussionen frågan om islam, kristendom och diktatur/demokrati. Att vi i väst tills stor del har slängt av oss religionens bojor är väl till stor industrialiseringens förtjänst, men kristendomen har ingenting att göra med mänskliga rättigheter och demokrati. Både islam och kristendomen är lika jävliga.

  Posted 24 Sep 2008 at 18:22
 74. Kamrat Storkäft wrote:

  Såg att mitt inlägg blev rätt rörigt, det jag ville säga var:

  Industrialisering->Sekularisering->MR och demokrati.

  Posted 24 Sep 2008 at 18:29
 75. Bulten i Bo wrote:

  Tänk om islam hade segrat i slaget vid Poitier, då hade vi kanske sluppit den katolska kyrkan med inkvisitionen, Martin Luthers reformation och dess påverkan på tyska-preussiska folkskälen, ja kanske hade vi då sluppit Förintelsen!

  Fast med Antikunos deterministiska historiesyn kanske vi även ska fira Förintelsen. Det Tyskland där detta ägde rum har ju idag mycket större friheter än vad man har i Saudiarabien!

  Posted 24 Sep 2008 at 18:34
 76. Kuno wrote:

  >Hellre högerdräng än vänsterhjon.

  Tom vill alltså säga att han är hellre dummare än dum, därav nicken Tom.

  Posted 24 Sep 2008 at 18:38
 77. Bulten i Bo wrote:

  ”folksjäl” ska det naturligtvis vara!

  Posted 24 Sep 2008 at 18:42
 78. Antikuno wrote:

  Firar man vad nazismen har gjort så svär man över Martell.

  Posted 24 Sep 2008 at 19:15
 79. Kuno wrote:

  >Så det var egentligen EU-maffia och kapitalet som organiserade pöbelupplopp och vandalisering vid kravallerna i Göteborg?

  Lubba skrev ”Man bör göra organisatörer ansvariga för det som händer.” Om Lubba med det menade EFS då blir den logiska följden att även de som organiserade EU-toppmöte och besöket av Bush äro ansvariga för kravallerna i Götet 2001. Men det är klart, om det inte var EFS som åsyftades utan ”några andra organisationer” undrar man givetvis vilken/vilka Lobba tänker på. Det kanske t.o.m är så att Lubbe tänker på samma organisation som många vänsterbloggar redan nämnt som ansvariga för kalabaliken och vandalismen under natten.

  Posted 24 Sep 2008 at 19:23
 80. stella wrote:

  Ledsen att gå off-topic här, men jag tror detta bör intressera dig och dina läsare. När jag gick hem idag såg jag på Odengatan två patrullerande polismän. En syn jag inte sett sedan sent sjuttiotal i Gamla Stan. Tre timmar senare tog jag en öl på Tennstopet. Djurgårdsfansen samlades i Vasaparken. Under en timmes tid såg jag 10 (tio!) polisbussar cirkulera Vasaparken, till det kommer två civila polisbussar. Ovan oss hördes en polishelikopter. Var var dessa bussar och helikopter när 20 psykopater sparkade en medvetslös flicka i huvudet i Södertälje, eller när samma folk öppnade eld med automatvapen mot polisstationen i Södertälje i syfte att klyva huvudet på en flicka om satt därinne och vittnade mot dem? Var dagens insats beordrad av polsichefen som bor i hörnet odengatan-dalagatan? Vi måste börja diskutera prioriteringarna inom polisen.

  Posted 24 Sep 2008 at 20:28
 81. Kuno wrote:

  >20 psykopater sparkade en medvetslös flicka i huvudet i…

  Menar du att polisen skulle kunna ha vetskap i förväg om att en flicka kommer att sparkas i huvudet vid en given tidpunkt? Hur många patrullerande poliser krävs för att täcka in de gator som finns i Södertälje för att ha beredskap mot dessa händelser?

  Att det svärmar av poliser i Stockholm beror på fotbollsderby och vad som brukar hända då vet polisen, alltså är det pådrag.

  Posted 24 Sep 2008 at 20:44
 82. Tom wrote:

  ‘> Hellre högerdräng än vänsterhjon.
  Tom vill alltså säga att han är hellre dummare än dum, därav nicken Tom.’

  Å ena sidan är den dumhet jag skulle försöka överträffa, den som anser Naomi Klein vara en tänkare, i sig osannolikt kosmiskt idiotisk, så det blir ett tungt jobb. Men å andra sidan är det djupt omoraliskt att vara vänster. Jag får alltså i den goda viljans namn offra mig, anstränga mig att försöka vara dumare (heter det väl, vägled mig Kuno? jag försöker åtminstone) än vänsterhjonet.

  Posted 24 Sep 2008 at 21:45
 83. leif wrote:

  kamrat många länder i arab värden är någon form av socalistiska länder eller i alla fall en parti stater. marx skulle ha jublat. det där med sekularism är bara en fasad jag tror han sket i det så länge ett parti fick styra och förtyrcka folk

  Posted 25 Sep 2008 at 3:28
 84. Kamrat Storkäft wrote:

  Leif: Hmm, du vet väl att de flesta diktaturländerna i MÖ med omnejd var och är starkt antikommunistiska? Baathpartiet kom till makten i Irak med USA:s hjälp för att döda kommunister, Ayatollah Khomeinis hejdukar rensade bort vänstern efter den hjälpt honom med att plocka bort shahen, Saudiarabien var starkt antisovjetiskt och en mäktig allierad för Reagan på 80-talet (och USA från SA:s grundande), et cetera et cetera.

  Du får ursäkta men jag tycker din analys av Marx åsikter om religion och diktatur är snudd på barnsliga. Till saken hör att demokrati (vad vi kallar demokrati idag) var tämligen ovanlig på 1800-talet.

  Posted 25 Sep 2008 at 9:25
 85. leif wrote:

  kamrat vi tar det i tur och ordning.

  ja dom var mot kommunister men dom var ofta socalister. det där är ingen skillnad dom hatar varann till höger och vänster. men saddam sa att han och baath partet stog för socalism så de så.

  ok sen ställde kalla kriget till problem men usa tvingas inte idag längre stöda dikaturer som man gjort förut. nu sprider man demokrati över värden.

  marx visste om att usa var demokratiskt men strutnade i det. han ville bara ha enparti system

  Posted 25 Sep 2008 at 9:33
 86. Kuno wrote:

  >Å ena sidan är den dumhet jag skulle försöka överträffa, den som anser Naomi Klein vara en tänkare, i sig osannolikt kosmiskt idiotisk, så det blir ett tungt jobb. Men å andra sidan är det djupt omoraliskt att vara vänster.

  Ditt lytta å ena å andra sidan resonemang visar att den osannolikeheten är en sanning, en kosmisk sanning.
  Vi skall inte krångla till det för dig. Vi kallar dig tom.

  Posted 25 Sep 2008 at 9:35
 87. sidekick wrote:

  Antikuno: javisst är judiskhet också etnisk, precis som muslimskhet. Men vad gäller skapandet och försvarandet av israel finns det en djupt rotad religiös tro bakom, både judisk och kristen. http://www.livetsord.se/default.aspx?idStructure=136

  Posted 25 Sep 2008 at 14:43
 88. Crocket wrote:

  Eftersom fortkörningsböter hamnar i Polisens kassa, är det rimligt att skadegörelsen betalas ur polisens kassa. Polisen skötte ju inte sitt jobb. Ofattbart att Sverige sjunkit så lågt att vi har vuxna mäniskor som tittar på och inte ingriper. polisen kan skaffa sej nya jobb, för som poliser är dom odugliga när det gäller attt skydda egendom.

  Posted 25 Sep 2008 at 23:03
 89. leif wrote:

  ingen kunde svara på vad jag skrev. jag har rätt och ni har fel

  Posted 26 Sep 2008 at 4:11
 90. Silver wrote:

  leif –> Vi bara sket i dig.

  Posted 26 Sep 2008 at 11:54
 91. Kuno wrote:

  Crocketten bemödade sig inte att läsa tråden. Polisen gjorde sitt jobb. Enskilda underhuggarpoliser tycker att de vet bättre än polisledningen hur samordningen och genomförande skall gå till.

  Tycker Bricketten att hierarkiska organisationer/ myndigheter (som t.ex. polisen) skall ta bort det hierarkiska inslaget, dvs inga chefer/befälhavare över poliserna på gatan? Skall varje enskild polis fatta beslut om vad som skall göras vid större insatser utan övergripande koll?
  Om så är fallet kanske det kan implementeras också i andra organisationer/myndigheter/ företag.

  Posted 26 Sep 2008 at 12:58
 92. leif wrote:

  silver snacka om löjligt försvar. du visste bara inte vad du skulle svara

  Posted 26 Sep 2008 at 15:18
 93. Silver wrote:

  leif –> USA var under större delen av 1800-talet (Marx århundrade) ett rasistiskt slavsamhälle. Om det är demokrati för dig vet jag inte om det är så stor idé att du skriver här mer.

  USA stöder fortfarande jordens värsta regim, den i Saudiarabien. Där får kvinnor inte köra bil, vilket USA (och övriga västvärlden) skiter i eftersom där finns olja under kontroll av en västvänlig regim (i alla fall på pappret, nästan alla 9/11-kapare var ju saudier). Om du anser att det är att sprida demokrati säger det mycket om dig (dock inget vi redan visste). Man skulle kunna säga, för att travestera dina dumheter, att USA skiter i demokrati så länge där finns pengar att tjäna…

  Och med ditt inlägg att ”kalla kriget ställde till det” utgår jag från att du anser att om det skulle uppstå en världspolitisk situation liknande den under 1945 – 1991, så skulle USA inte tveka att stödja diktaturer igen? Vända kappan efter vinden, så att säga.

  Ge mig ett riktigt svar nu och inte bara en massa lösryckta åsikter. Basera dina inlägg på någon form av vedertagen fakta. Om du inte klarar det har jag rätt och du fel och får som straff ut och ”börna” med din riskokare och jaga WT-fjortisar istället…

  Posted 26 Sep 2008 at 23:35
 94. Kuno wrote:

  >Om du inte klarar det har jag rätt och du fel och får som straff ut och “börna” med din riskokare och jaga WT-fjortisar istället…

  Det är ett tufft straff att tvingas göra börnis med en barberarbulle.

  Posted 27 Sep 2008 at 8:41