FRA polisanmäler HAX – skänk 103 kr

FRA verkar ha sagt upp sitt kontrakt med PR-byrån och har nu polisanmält Henrik Alexandersson för yttrandefrihetsbrott.

– Jaha. Jag kan bara tacka Åkesson för uppmärksamheten. Men mig kan de inte skrämma till tystnad, säger Alexandersson till aftonbladet.se.

Detta kommer nu upp som förstasidenyheter från DN, SvD, Expressen och Aftonbladet. Samt alla bloggare. För oss som är rädda för FRA och inte litar på statens påbud att lita på FRA framstår detta inte direkt som en positiv nyhet. Och frågan lever vidare – vilket är bra!

Det kommer också fokus på det faktum att FRA faktiskt har direkt avlyssnat 103 vanliga svenskar. Detta trots att både Sten Tolgfors och Ingvar Åkesson lovat oss att det inte är så.

Ingerö kommenterar:

Detta mönster visar hur svårgranskad denna verksamhet är. Alla som vet något om eventuella oegentligheter är förhindrade att påtala dem. Dessutom är det onekligen en smula bestickande att säkerheten inte är bättre än att en fritidsbloggare kan komma över hemliga handlingar. Regeringen ger extremt långtgående och känsliga befogenheter gentemot oss invånare till en myndighet som läcker som ett såll.

Som en bekant konstaterade: FRA kommer att ha uppemot tusen anställda. I en så stor grupp finns alltid folk som har missbruksproblem, trasig ekonomi, avskyr chefen eller något annat. Den ”överskottsinformation” som oundvikligen kommer att behöva hanteras av myndigheten kommer således inte att vara speciellt hemlig, vilket alla dessa läckor visar.

Uppmanar som Ingerö alla att skänka 103 kronor till HAX för att visa att han har stöd i eventuell rättsprocess. Har själv skänkt denna summa till hans paypalkonto.

Comments 2

 1. O wrote:

  ”Som en bekant konstaterade: FRA kommer att ha uppemot tusen anställda. I en så stor grupp finns alltid folk som har missbruksproblem, trasig ekonomi, avskyr chefen eller något annat. Den “överskottsinformation” som oundvikligen kommer att behöva hanteras av myndigheten kommer således inte att vara speciellt hemlig, vilket alla dessa läckor visar.”
  Med det argumentet skulle vi inte ha någon sekretessbelagd verksamhet öht i Sverige, inkl SÄPO´s och underrättelsetjänstens.
  Ytterst enfaldig argumentation.
  Det är kristallklart att FRA behöver få spana på kabel för Sveriges nationella säkerhet.
  Man kan däreemot diskutera kontrollen av verksamheten.
  Ett alternativ är en parlamentarisk nämnd i riksadgen enligt amerikansk modell där V skall vara uteslutet.
  /O

  Posted 28 Jul 2008 at 18:22
 2. Christian Rudolf wrote:

  Peters och min insats för hax

  http://disruptive.nu/2008/07/29/disruptive-loves-hax/

  Posted 29 Jul 2008 at 0:05